Kimi Räikkönen slovi po tem, da medijev nima pretirano rad. Foto: Reuters
Kimi Räikkönen slovi po tem, da medijev nima pretirano rad. Foto: Reuters
Finec je prepričan, da medijska natolcevanja škodujejo formuli ena. Foto: Reuters
Räikkönen bo v naslednjih dveh sezonah dirkal za Sauber. Foto: Reuters
Räikkönen se je po rojstvu svojih otrok nekoliko omehčal. Foto: Reuters

Čeprav Räikkönen šteje že 39 pomladi, ga bomo lahko po koncu letošnje sezone še dve leti spremljali v formuli ena. Svetovni prvak iz leta 2007 bo naslednji dve sezoni dirkal v sauberju.

O njegovi prihodnosti so mediji ugibali dlje časa. Številni so bili prepričani, da se mu čas pri Ferrariju izteka, nemalo ga je poslalo v dirkaški pokoj.

Na koncu se je izkazalo, da bo ledenohladni Finec kariero nadaljeval tam, kjer jo je začel – pri Sauberju, s katerim je leta 2001 prodrl v kraljico motošporta in navdušil na uvodni dirki sezone v Melbournu, ki jo je končal na odličnem 6. mestu.

Neumnosti so začele škodovati športu
Prav ugibanja in rumeno pisanje pa po njegovem mnenju škodita elitnemu razredu motošporta, ki se že dlje časa ubada s padcem priljubljenosti. V zadnjem času je Liberty media, lastnik formule ena, na različnih spletnih platformah dvignil nekaj zanimanja za ta šport pri mlajših generacijah, a do želenega rezultata ga čaka še veliko dela. "Ljudje se vedno pritožujejo, da formula ena ni več vznemirljiva. Sprašujejo se, zakaj ni bolj zanimiva. Če sem iskren, se mi zdi, da v medijih kroži veliko sr.nja, ugibanj, natolcevanj in neresničnih zgodb. Če ne bi bilo toliko tega, bi se formuli ena bolje pisalo," je prepričan Räikkönen, ki je znan po tem, da medijev ne mara preveč. "Ljudje si izmišljujejo neumnosti in to je dejansko začelo škodovati temu športu," je še dodal.

Sovraži politične igrice
Räikkönen je že pred časom dejal, da ga zanima zgolj dirkanje in da sovraži politične igrice v formuli ena. "Seveda bi bilo vse bolje, če ne bi bilo teh igric. Ampak mislim, da je v vsakem športu tako, kjer se vrti veliko denarja. Te stvari enostavno niso dobre za šport, a tako pač je, saj imajo ljudje radi igrice," je povedal 39-letnik, ki je proti koncu kariere vendarle postal nekoliko bolj dostopen in je tudi začel deliti svoje zasebno življenje z javnostjo.

Več časa želi preživeti z otroki
Dirkača Ferrarija se je večji del kariere držal sloves plejboja, a dirkač iz Espaa se je povsem zresnil, ko je začel prijateljevati z bodočo ženo Minna-Mari (Minttu) Virtanen, s katero ima tudi dva otroka. Prav zato je tudi vesel, da bo kariero nadaljeval pri Sauberju, saj je sedež moštva nedaleč stran od njegovega bivališča v švicarskem Baaru. "Nikoli nisem maral potovanja, to je ena izmed stvari, ki jih pri formuli ena ne maram. Sin se me doma ves čas drži in grozno je, ko mu moram povedati, da grem in da se vrnem čez 14 dni. Tudi hčerka prihaja zdaj v obdobje, ko bo zelo navezana name," je še povedal Räikkönen, ki se bo na sedež novega starega moštva v Hinwil vsak dan vozil dobro uro.

Räikkönen je pred desetimi dnevi zmagal na dirki za VN ZDA v Austinu, s čimer je po številu zmag postal najuspešnejši finski dirkač v formuli ena.