McLaren Honda je trenutno najbolj nezanesljiv dirkalnik v karavani kraljice motošporta. Foto: Reuters
McLaren Honda je trenutno najbolj nezanesljiv dirkalnik v karavani kraljice motošporta. Foto: Reuters

Sami smo si skopali luknjo. Poskušamo izkoristiti vsako ponujeno priložnost. Ne poznam točnih številk, a dejstvo je, da smo krepko v zaostanku.

Eric Boullier
Jenson Button
Jenson Button je McLarnu letos v Monte Carlu priboril edine točke v letošnji sezoni. Z osmim mestom jih je osvojil štiri. Foto: EPA

McLaren je s Hondinim pogonskim sklopom letos razočaral svoje navijače. Moštvo iz Wokinga je na dozdajšnjih dirkah formule ena zbralo samo štiri točke, z osmim mestom jih je v Monte Carlu osvojil Jenson Button.

Številni so pričakovali kopico težav kultnega britanskega moštva ob zamenjavi dobavitelja pogonskega sklopa, a nihče najbrž ni pričakoval takšne nezanesljivosti Hondinega turbomotorja. Od McLarna je zanesljivejša celo Manor Marussia - moštvo, katerega obstoj je bil ob začetku sezone še pod vprašajem.

Boullier: Ogromno težav z zanesljivostjo
"Nisem popolnoma prepričan, letošnje težave se ne bodo kaj dosti odražale na naslednji sezoni - a kmalu se utegnejo," je dejal dirkaški direktor McLarna Eric Boullier, ki s svojo ekipo nikakor ne najde poti iz krize. V tovarni se ubadajo predvsem s stanjem in testiranjem pogonskega sklopa, tako da se šasiji pravzaprav še niso niti posvetili. Na dirkah so imeli ogromno težav z zanesljivostjo, podobno je bilo na testiranjih. "Sami smo si skopali luknjo," je dejal Francoz in dodal: "Poskušamo izkoristiti vsako ponujeno priložnost. Ne poznam točnih številk, a dejstvo je, da smo krepko v zaostanku."

Button, Alonso samo "trenirata"
McLarnova dirkača letošnje dirke izkoriščata bolj ali manj za trening. Button je sicer uspešnejši od Fernanda Alonsa, ki se je neuspešno vrnil k moštvu, za katerega je dirkal že v sezoni 2007. Tedaj se je z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom potegoval za naslov prvaka, na koncu pa jima ga je na zadnji dirki sezone v Interlagosu izmaknil Kimi Räikkönen s ferrarijem. Španec je tistega leta dobil štiri dirke, prav tolikokrat je bil še drugi in tretji. Oba mclarna sta tedaj osvojila 109 točk, s točko več je sezono končal Räikkönen. Alonso se v Wokingu ni najbolje znašel, po zloglasni dirki za VN Madžarske tistega leta sta se s Hamiltonom sprla, po koncu sezone je z McLarnom sporazumno prekinil pogodbo in se vrnil k Renaultu.

Sami smo si skopali luknjo. Poskušamo izkoristiti vsako ponujeno priložnost. Ne poznam točnih številk, a dejstvo je, da smo krepko v zaostanku.

Eric Boullier