Felipe Massa se po osmih sezonah poslavlja od Ferrarija. Foto: Reuters
Felipe Massa se po osmih sezonah poslavlja od Ferrarija. Foto: Reuters

Se spomnite Senne? Ko je zmagal v Interlagosu je bil srečnejši kot tedaj, ko je osvojil naslov prvaka.

Felipe Massa
Felipe Massa
Massi je v najlepšem spominu ostala zmaga na domačih tleh leta 2006. Foto: EPA

Brazilec je najboljšo sezono pri moštvu iz Maranella doživel leta 2008, ko se mu je za las izmuznil naslov svetovnega prvaka. Pred domačimi gledalci v Interlagosu je dobil zadnjo dirko sezone in že začel proslavljati naslov, ko je v izdihljajih dirke Lewis Hamilton prehitel Tima Glocka in si zagotovil dovolj točk za krstni naslov prvaka. Vseeno se je Massa počutil kot svetovni prvak: "Vsekakor sem se počutil šampionsko. Zaslužil sem si naslov, še posebej po vsem, kar se je dogajalo med sezono."

Najljubša brazilska dirka iz leta 2006
Massa je v 11-letni karieri zbral 11 zmag, 36-krat se je uvrstil na zmagovalni oder, 15-krat je dirko začel z najboljšega štartnega položaja, do zdaj je vknjižil 810 točk. "Vsekakor mi je v najlepšem spominu ostala sezona 2008, v kateri sem za las zgrešil naslov, tekom sezone pa sem vknjižil veliko zmag in 'polov'," je priznal 32-letnik iz Sao Paula in dodal: "Toda dirka, ki mi bo vedno ostala v najlepšem spominu, je domača dirka v Interlagosu iz sezone 2006. To je bila tudi moja prva zmaga na domačih tleh. Za Brazilca je zmaga v Interlagosu, kot da bi osvojil naslov prvaka. Se spomnite Senne? Ko je zmagal v Interlagosu je bil srečnejši kot tedaj, ko je osvojil naslov prvaka. V Interlagosu sem se učil dirkati, tam sem odrasel. Zmaga na tem dirkališču v zeleno-rumeni opravi Ferrarija je vsekakor najlepši trenutek mojega življenja."

Alonsu prednost pred 'Schumijem'
Massa je pri Ferrariju dirkal s tremi šampioni - Michaelom Schumacherjem, Kimijem Räikkönenom in nazadnje s Fernandom Alonsom. Na vprašanje, kdo je bil boljši, Schumacher ali Alonso, je odgovoril: "Fernando. Schumacher je bil hiter, a Fernando zna vse svoje sposobnosti perfektno spraviti v celoto."

Se spomnite Senne? Ko je zmagal v Interlagosu je bil srečnejši kot tedaj, ko je osvojil naslov prvaka.

Felipe Massa