Kimi Räikkönen je imel lani po dirki za VN Monaka - torej po šestih dirkah - 86 točk in je zgolj  21 točk zaostajal za vodilnim Sebastianom Vettlom. Letos ima v enakem obdobju kot lani kar 69 točk manj, za vodilnim Nicom Rosbergom pa zaostaja za kar 105 točk. Foto: Reuters
Kimi Räikkönen je imel lani po dirki za VN Monaka - torej po šestih dirkah - 86 točk in je zgolj 21 točk zaostajal za vodilnim Sebastianom Vettlom. Letos ima v enakem obdobju kot lani kar 69 točk manj, za vodilnim Nicom Rosbergom pa zaostaja za kar 105 točk. Foto: Reuters

Pričakoval sem, da se bo Fernando bolje odrezal, ker si je okrog sebe zgradil ekipo. Prav tako k prednosti pripomore tudi njegov način dirkanja, saj je zelo močan dirkač, ki zna iz danega položaja iztržiti maksimum in vse spremeniti sebi v prid.

Felipe Massa
Fernando Alonso in Kimi Räikkönen
Fernando Alonso je zaenkrat prepričljivejši od Kimija Räikkönena. Prav po Špančevi zaslugi Ferrari še vedno drži niz zaporednih dirk (73) z vsaj eno osvojeno točko. Foto: EPA

Nekdanji moštveni kolega obeh letošnjih ferrarijev, Fernanda Alonsa in Räikkönena, zelo dobro pozna moštvo iz Maranella, zato ga ne čudi, da je Finec v primerjavi z Alonsom letos precej slabši.

James Allison, tehnični šef ekipe, je med nedeljsko dirko v Monte Carlu dejal, da oba dirkalča pestijo iste težave z dirkalnikom, in (nehote) namignil, da Alonso pač v tem trenutku opravlja boljše delo.

Alonso je okoli sebe zgradil ekipo
Räikkönen je v Maranellu zelo priljubljen, navsezadnje je zadnji ferrarijev dirkač, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka (2007). Toda Alonso je v moštvu bolj domač, prav tako v tem trenutku tudi najbolje pozna razmere v ekipi, ki nikakor ne uspe sestaviti zmagovitega dirkalnika, ki bi jo popeljal na pota stare slave. "Vsekakor zame razlika med Fernandom in Kimijem v letošnji sezoni ni presenetljiva," je dejal Brazilec in dodal: "Pričakoval sem, da se bo Fernando bolje odrezal, ker si je okrog sebe zgradil ekipo. Prav tako k prednosti pripomore tudi njegov način dirkanja, saj je zelo močan dirkač, ki zna iz danega položaja iztržiti maksimum in vse spremeniti sebi v prid."

Kimi ni 'eno' z dirkalnikom
Räikkönen za svojim moštvenim kolegom v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo v formuli ena po šestih dirkah zaostaja za 44 točk, štirikrat je v kvalifikacijah odpeljal počasnejši krog, trenutno je uvrščen kar devet mest nižje od Španca. "Če želiš biti boljši od Alonsa, moraš biti eno z dirkalnikom. Mislim, da Kimi novega dirkalnika še ni povsem osvojil. Poleg tega ima Fernando za seboj še celotno ekipo, zato naloga vsekakor ni lahka," je še dodal Massa, ki se mu je leta 2008 za pičlo točko izmuznil (že osvojeni) naslov svetovnega prvaka.

Pričakoval sem, da se bo Fernando bolje odrezal, ker si je okrog sebe zgradil ekipo. Prav tako k prednosti pripomore tudi njegov način dirkanja, saj je zelo močan dirkač, ki zna iz danega položaja iztržiti maksimum in vse spremeniti sebi v prid.

Felipe Massa