Sebastian Vettel in Fernando Alonso sta na McLarnovem seznamu želja. Foto: EPA
Sebastian Vettel in Fernando Alonso sta na McLarnovem seznamu želja. Foto: EPA

Še vedno se pogajamo, vzeli si bomo čas. Ne želimo narediti napake - dobili bomo le eno priložnost, ki jo moramo izkoristiti!

Eric Boullier, vodja moštva McLaren
Ron Dennis
Ron Dennis želi McLaren vrniti na pota stare slave, ko so dirkaške naslove svetovnih prvakov v mclarnu osvajali Alain Prost, Ayrton Senna in Mika Häkkinen. Foto: EPA

Moštvo že dlje časa ni konkurenčno, zadnjo zmago je osvojilo na sklepni dirki sezone 2012 v Interlagosu, ko je na najvišjo stopničko stopil Jenson Button.
Po katastrofalni lanski sezoni so si Britanci letos po relativno uspešnih zimskih testiranjih veliko obetali. Na uvodni dirki sezone v Melbournu sta se mclarna uvrstila na zmagovalni oder, potem pa sta rezultatsko kar precej padla.

Pripravljeni počakati na Alonsa in Vettla
Zadnji dirkaški naslov je z McLarnom leta 2008 osvojil Lewis Hamilton, konstruktorskega naslova pa Britanci niso osvojili že vse od leta 1998. Legendarni Ron Dennis želi ekipo vrniti na pota stare slave, dobro se zaveda, da mu to lahko uspe le z vrhunskim(a) dirkačem(a). Alonso in Vettel sta trdno zasidrana v svojih moštvih - Nemec ima veljavno pogodbo z Red Bullom do konca naslednje sezone, Španec s Ferrarijem še leto dlje. Vseeno to britanskega moštva ne moti, v Wokingu naj bi bili na dirkača pripravljeni počakati do izteka pogodb.
Odločitev želijo kmalu sprejeti
Prav zaradi tega je prihodnost zdajšnjih dirkačev Kevina Magnussna in Buttona negotova. Namreč, McLaren se še ni odločil glede dirkaške zasedbe za naslednjo sezono, številni ugibajo, dolgoročnih načrtov še ne želijo sprejeti. "V moštvo bomo poskusili pripeljati katerega koli dirkača, ki bo ustrezal naši strategiji in načrtu za prihodnost," je za Autosport povedal McLarnov vodja moštva Eric Boullier in nadaljeval: "Še vedno se pogajamo, vzeli si bomo čas. Ne želimo narediti napake - dobili bomo le eno priložnost, ki jo moramo izkoristiti! McLaren je ena največjih ekip, ima bogato zgodovino, želimo se vrniti na pota stare slave."
McLaren naj bi za Alonsovo in Vettlovo odločitev izvedel zelo kmalu, saj želi na vsa vprašanje glede dirkaškega para za novo sezono odgovoriti že pred dirko za VN Singapurja, ki bo na sporedu 21. septembra.

Še vedno se pogajamo, vzeli si bomo čas. Ne želimo narediti napake - dobili bomo le eno priložnost, ki jo moramo izkoristiti!

Eric Boullier, vodja moštva McLaren