Branilec naslova Lewis Hamilton je prvi favorit za naslov prvaka tudi v letu 2018. Foto: Reuters
Branilec naslova Lewis Hamilton je prvi favorit za naslov prvaka tudi v letu 2018. Foto: Reuters

Ta konec tedna se bo z Veliko nagrado Avstralije začela nova sezona formule ena. Lewis Hamilton se bo z novo srebrno puščico podal v boj za peti naslov prvaka. Hamilton je na stavnicah prvi favorit, sledi mu Sebastian Vettel (Ferrari).

"Nova sezona je tako kot plezanje na Mount Everest. Osvojili smo ga že v preteklosti, ampak trenutno smo šele v baznem taboru," je povedal vodja Mercedesa Toto Wolff, ki pričakuje, da bodo v ospredju Mercedes, Ferrari in Red Bull.

Testiranje v Barceloni so pokazala, da ima Mercedes vse razloge za optimizem, vendar Wolff opozarja, da bo treba počakati na prve dirke. Izziv naj bi prinašalo novo pravilo o treh (namesto štirih) zamenjavah motorjev v eni sezoni, tako da bo pomemben dejavnik, kako zanesljivi bodo bolidi.

Pred novo sezono smo se na MMC-ju pogovarjali z dolgoletnim komentatorjem dirk Miranom Ališičem. "Ob trenutnih pravilih bo Mercedes težko dohiteti. Je pa sezona dolga in stvari se lahko še obrnejo. Morda sem vendarle opazil trend, da bi bila moštva letos lahko bolj izenačena in da ne bo šlo le za boj treh ekip," je povedal Ališič. Več v intervjuju, ki bo objavljen v torek.