Michael Schumacher bo januarja dopolnil 41 let. Foto: EPA
Michael Schumacher bo januarja dopolnil 41 let. Foto: EPA
Michael Schumacher
Michael Schumacher je v formuli ena dosegel 91 zmag. Foto: EPA
"Schumi" se vrača

Novico je prvi objavil nemški časopis Bild, ki trdi, da bo 40-letnik za sezono zaslužil sedem milijonov evrov. Schumacher je z 91. zmagami rekorder po številu zmag v elitnem bencinskem športu.


Nemška posadka v nemškem moštvu
Poleg Schumacherja bo v Mercedesu, ki je po koncu sezone prevzel šampionsko ekipo Brawna, sedel še en Nemec Nico Rosberg. Schumacher je bil blizu vrnitve že avgusta, ko se je poškodoval Felipe Massa, a je nato zaradi težav z vratom svojo odločitev preklical.

"Verjamem, da sem še vedno konkurenčen"
"Po treh letih premora znova čutim tisto energijo, ki mi je ves ta čas manjkala. Počutim se pripravljenega na vrnitev. Verjamem, da sem še vedno zelo konkurenčen," je povratek potrdil Schumacher.

Ponovna združitev z Brawnom
Ross Brawn
je bil tehnični direktor moštev Benettona in Ferrarija v vseh sedmih letih, ko je Schumacher osvajal naslove. Schumi je bil zadnja leta svetovalec Ferrarija. Najuspešnejši dirkač vseh časov je pred vstopom v formulo ena leta 1991 z Jordanom vozil prav za ekipo Mercedesa.

Najstarejši prvak Juan Manuel Fangio
Mercedes je že pred tem namignil, da bi se Schumacher lahko vrnil v formulo ena in da bi bilo, kot je rekel izvršni direktor Nicky Fry, "to dobro za šport". "Ne bi me prav nič presenetilo, če bi Michael spet osvojil naslov svetovnega prvaka," je ob njegovi vrnitvi povedal nekdanji svetovni prvak Nigel Mansell, ki je leta 1992 naslov osvojil pri 39 letih. "Leta v formuli niso pomembna, če si profesionalen in osredotočen. Osvojil je že vse, nima kaj izgubiti. Morda bo potreboval le nekaj dirk, da se privadi," je še dodal Mansell. Najstarejši svetovni prvak je pokojni Argentinec Juan Manuel Fangio, ki je svoj peti naslov osvojil pri 46 letih.

"Schumi" se vrača