Silverstone je med tistimi prizorišči, ki naj bi gostil dve dirki. Več bo znanega v prihodnjih dneh. Foto: EPA
Silverstone je med tistimi prizorišči, ki naj bi gostil dve dirki. Več bo znanega v prihodnjih dneh. Foto: EPA

Prvi del sezone bo skoraj zagotovo potekal brez gledalcev, zelo verjetno pa je, da bo prvih nekaj prizorišč v istem dnevu priredilo kar dve dirki. Po poročanju Guardina se tak scenarij obeta tako v Spielbergu, kjer bo 5. julija na sporedu VN Avstrije kot dva tedna pozneje v Silverstonu.

Pringle: Dirkanje v nasprotni smeri ni varno
Vodja tamkajšnjega dirkališča Stuart Pringle je zanikal možnost, da bi druga dirka potekala v nasprotni smeri: "Brez dvoma ne bi mogli v zadostni meri poskrbeti za varnost, ti standardi bi se precej zmanjšali. Mislim, da je to v trenutnih razmerah neizvedljivo. Proga mora biti varna!"

Sorodna novica Carey verjame, da lahko izpeljejo vsaj 15 dirk

Testiranja za tisoč ljudi
Podobno kot v Ligi NBA bi morali tudi v karavani formule ena poskrbeti za neprestano testiranje. Četudi bodo na začetku tribune prazne, bo v celotni pogon vpetih približno tisoč ljudi, ki bodo morali biti vsi zdravi. Vsako od desetih ekip sestavlja približno 80 ljudi, še približno 200 ljudi pa sestavljajo snemalci, novinarji, organizatorji in drugi, ki bodo skrbeli za izvedbo dirk.

Virus se ne sme širiti
Pringle je spregovoril tudi o tej temi: "Pred zagonom sezone se vsi vpleteni pogovarjamo tudi o sistemu testiranj. To bo res potrebno, saj bomo veliko potovali. To je nujen pogoj, to zagotovo ne bo poceni." Testiranja naj bi bila pogosta, saj naj bi ves čas skrbeli, da se morebitne okužbe ne bi širile.