Daniel Ricciardo je bil po dolgem času nasmejan do ušes. Foto: Reuters
Daniel Ricciardo je bil po dolgem času nasmejan do ušes. Foto: Reuters
Avstralec (na fotografiji) je za 26 tisočink sekunde ugnal moštvenega kolega Maxa Verstappna, ki je bil po koncu kvalifikacij vidno slabe volje. Foto: Reuters
Lewis Hamilton lahko z uvrstitvijo do sedmega mesta na nedeljski dirki osvoji peti naslov svetovnega prvaka. Foto: Reuters

Avstralec, ki ima letos neverjetno veliko smole in bo v prihodnji sezoni dirkal za Renault, je v svojem zadnjem poskusu za 26 tisočink sekunde ugnal svojega moštvenega kolega Maxa Verstappna, ki je bil sicer najhitrejši na vseh treh prostih treningih pred kvalifikacijami.

Tretji čas zadnjega dela kvalifikacij je dosegel Lewis Hamilton, ki lahko s z uvrstitvijo med najboljših sedem na nedeljski dirki petič v karieri osvoji naslov svetovnega prvaka. Po končanih kvalifikacijah je bil Britanec dobre volje, saj bo nedeljsko dirko začel pred najbližjim zasledovalcem v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo Sebastianom Vettlom, ki je bil četrti.

"Vedel sem, da sem dovolj hiter. Na treningih mi ni šlo najbolje, a vedel sem, da je Red Bullov dirkalnik dovolj hiter, to je na vseh treningih že pokazal Max. Zelo, zelo sem srečen v tem trenutku. Ne vem, kdaj je Red Bull nazadnje zasedel prvo štartno vrsto," je po kvalifikacijah dejal Ricciardo.

Ob tem velja izpostaviti tudi oba sauberja, Charlesa Leclerca in Marcusa Ericssona, ki sta se s precej nekonkurenčnim dirkalnikom skupaj uvrstila v zadnji del kvalifikacij. Monačan, ki bo v prihodnji sezoni dirkal za Ferrari, je bil deveti, Šved mesto nižje.

Mehiška preizkušnja za veliko nagrado se bo na dirkališču bratov Rodriguez začela v nedeljo ob 20.10.

Dirka za VN Mehike, Ciudad de Mexico

Kvalifikacije/št. mesta:           
 1. D. RICCIARDO  Red Bull 1:14,759
 2. M. VERSTAPPEN Red Bull   +0,026
 3. L. HAMILTON   Mercedes    0,135
 4. S. VETTEL     Ferrari     0,211
 5. V. BOTTAS     Mercedes    0,401
 6. K. RÄIKKÖNEN  Ferrari     0,571
 7. N. HÜLKENBERG Renault     1,068
 8. C. SAINZ      Renault     1,325
 9. C. LECLERC    Sauber      1,430
10. M. ERICSSON   Sauber      1,754
...