Sebastian Vettel je tekmecem že takoj nakazal, da naslova ne bo dal zlahka iz rok. Foto: EPA
Sebastian Vettel je tekmecem že takoj nakazal, da naslova ne bo dal zlahka iz rok. Foto: EPA
Fernando Alonso
Fernando Alonso je bil najhitrejši dopoldan. Foto: EPA

Za karavano formule 1 je nadvse naporen prvi delovni dan na dirkališču Ricarda Torma. Potem ko so štiri moštva danes razkrila svoje nove dirkalnike za sezono 2011 (Red Bull, Mercedes GP, Toro Rosso in Williams), je kar 11 od 12 ekip na stezo poslalo svoje dirkalnike.

Dopoldne najhitrejši Alonso
Dopoldne je bil najhitrejši Fernando Alonso s ferrarijem F150, popoldne pa se je na vrh razpredelnice zavihtel Sebastian Vettel z red bullom RB7. Za njim so se zvrstili novi testni voznik Force Indie Nico Hülkenberg, tretji voznik McLarna Gary Paffett, prav proti koncu opoldanskega treninga pa je Alonsa s četrtega mesta izrinil še en dirkač Force Indie, Paul di Resta. Dodati je treba, da so vsi omenjeni dirkači (z izjemo Vettla in Alonsa) nastopali s prilagojenimi lanskimi dirkalniki; tako kot tudi moštvo Hispania.

Težava Rosberga in Alonsa
Prva žrtev še neutečenih novih dirkalnikov je bil Nico Rosberg, čigar mercedes benz MGP W02 se je zaradi težav s hidravliko ustavil na startno-ciljni ravnini že dopoldne, zaradi težav s sistemom KERS pa je manj krogov z williamsom FW33 opravil tudi Rubens Barrichello. Prav proti koncu je poslušnost Alonsu odpovedal njegov ferrari F150, zaradi česar je bilo testiranje celo prekinjeno, Asturijcu pa je vseeno še uspelo dirkalnik pripeljati nazaj v boks.

Vrstni red 1. dne testiranj:     
1. S. VETTEL Red Bull 1:13,769
2. N. HÜLKENBERG Force India+0,169
3. G. PAFFETT McLaren 0,523
4. P. DI RESTA Force India 0,692
5. F. ALONSO Ferrari 0,784
6. K. KOBAJAŠI Sauber 1,852
7. J. D'AMBROSIO Virgin 2,234
8. V. PETROV Lotus 2,582
9. M. SCHUMACHER Mercedes GP 2,681
10. J. ALGUERSUARI Toro Rosso 3,455