Fernando Alonso se je po letu 2007 vrnil k McLarnu. Foto: EPA
Fernando Alonso se je po letu 2007 vrnil k McLarnu. Foto: EPA
Fernando Alonso in Jarno Trulli
Alonso in Jarno Trulli sta bila pri Renaultu moštvena kolega. Foto: EPA


Alonso je po letu 2007 znova združil moči z moštvom iz Wokinga. Tedaj se je sodelovanje končalo z njegovim predčasnim odhodom k Renaultu, Španec in vodja moštva Ron Dennis sta bila dalj časa sprta.
Toda bojno sekiro sta akterja hitro zakopala, po petih letih neuspešnega naskakovanja naslova svetovnega prvaka s Ferrarijem se je 33-letnik odločil za vrnitev k McLarnu, ki se bo v novi sezoni na pota stare slave poskusil vrniti s Hondo. Bo Britancem uspelo? Trulli ni popolnoma prepričan ...
McLarna ne vidi med najboljšimi tremi
"Položaj je za Fernanda zelo težak in tudi težko sprejemljiv. Seveda si želi zmag, a prepričan sem, da ga z McLarnom čaka nova težka sezona," je dejal Italijan, ki je bil pri Renaultu sicer tudi Alonsov moštveni kolega. Ni skrivnost, da si Alonso krvavo želi še tretji naslov svetovnega prvaka, s katerim bi izenačil dosežek idoliziranega Ayrtona Senne, vendar bo moral po mnenju 40-letnika iz Pescare na vse skupaj še malo počakati. "Edina pozitivna stvar, ki jo zanj vidim v vsej zgodbi, je ta, da je dobro plačan. S tehničnega vidika in vidika tekmovalnosti pa McLarna ne vidim med najboljšimi tremi moštvi letos," je še dodal in poudaril, da bi bil preboj med najboljše tri za McLarna letos izjemen dosežek: "Mercedes ima veliko prednost. Drugi ga vsekakor ne bodo mogli ujeti, saj ima še iz lanske sezone veliko rezerv."