Danill Kvjat je plačal za incident v Sočiju. Foto: Reuters
Danill Kvjat je plačal za incident v Sočiju. Foto: Reuters

Najstnik, ki je kot najmlajši v zgodovini formule ena debitiral lani, je v Red Bull prišel iz podružnične ekipe Toro Rosso. Za menjavo se je vodstvo Red Bulla odločilo po Veliki nagradi Rusije, kjer je Kvjat v uvodnem krogu s proge izrinil Sebastiana Vettla.

"Max je dokazal, da je izjemen talent. Njegove vožnje v Toro Rossu so bile impresivne, tako da smo se odločili, da mu ponudimo priložnost v Red Bullu. Smo v edinstvenem položaju, da imajo vsi štirje dirkači v Red Bullu in Toro Rossu dolgoročne pogodbe. Tako imamo možnost, da lahko menjamo voznike med ekipama," je v sporočilu za javnost zapisal šef ekipe Christian Horner.

"Kvjat bo nadaljeval svoj razvoj v Toro Rossu, ki ga zelo dobro pozna. Tam bo imel priložnost, da znova najde formo in pokaže svoj potencial," je še dodal Horner.

Jezni Vettel, voznik Ferrarija, je po incidentu v Sočiju takoj odbrzel v Red Bullovo garažo, kjer je pri svojem nekdanjem šefu Hornerju izrazil nezadovoljstvo nad potezo Kvjata. Rus se je po dirki javno opravičil, vendar ga je incident vseeno stal sedeža pri Red Bullu.

Prvi voznik Red Bulla je Daniel Ricciardo.