Robert Kubica, ki je imel leta 2011 hudo nesrečo, se vrača v formulo ena. Foto: EPA
Robert Kubica, ki je imel leta 2011 hudo nesrečo, se vrača v formulo ena. Foto: EPA
Kubica bo sedel za volan Williamsa

"Da bom naslednje leto spet v štartni vrsti formule ena, je zame eden največjih uspehov v življenju," je povedal Kubica.

33-letni poljski dirkač je kariero v kraljevskem razredu avtošporta začel leta 2006. Dve leti kasneje je zmagal na dirki v Montrealu, kar je njegova edina zmaga na 76 dirkah. Zadnjič je dirkal 14. novembra 2010 v Abu Dabiju.

Kariero je namreč prekinila huda nesreča februarja 2011 na reliju v Italiji. Kazalo je celo, da mu bodo morali amputirati desno roko, a se to ni zgodilo in Kubica se je spet lahko vrnil v bolide formule ena. Letos je bil testni voznik Williamsa, naslednje leto pa bo ob Britancu Georgeu Russllu dirkač te ekipe, ki je letos v celotni sezoni svetovnega prvenstva (po zaslugi Lancea Strolla, ki se seli v ekipo Force India) osvojila le sedem točk.

Fernando Alonso (McLaren) medtem še ni prepričan, ali bo ta konec tedna v Abu Dabiju res odpeljal zadnjo dirko kariere. Dvakratni svetovni prvak je namignil, da se bo morda še vrnil. "V tem trenutku je težko govoriti o tem. Toda ničesar ne izključujem, ne zapiram vrat. Predvsem zaradi tega, ker ne vem, kako se bom počutil naslednje leto. To sem počel vse življenje. Morda bom naslednje leto aprila ali maja že povsem obupan, če bom samo ležal na kavču in ne bom dirkal. Ne vem, bomo videli," je dejal 37-letni Alonso.

Kubica bo sedel za volan Williamsa