Žiga Urukalo je dosegel dva zadetka, a to ni bilo dovolj. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Urukalo je dosegel dva zadetka, a to ni bilo dovolj. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so imeli več strelov (31:40), v zadnji tretjini so močno pritisnili in uspelo jim je izenačiti na 4:4, a je nato Philipp Kreuzer 51 sekund pred koncem dosegel odločilni zadetek. V Alpski ligi so Jeseničani zmagali devetkrat zapored, le v uvodnem krogu 11. septembra so v Podmežakli izgubili proti Meranu z 1:2 po podaljšku. Danes so prvič ostali brez točk v drugoligaškem regionalnem tekmovanju.

V 8. minuti so slovenski prvaki povedli. Žiga Urukalo je zatresel mrežo po podaji Nejca Stojana. Strelec zadetka je moral deset sekund pozneje na kazensko klop zaradi igranja z visoko palico. Ob prednosti igralca več je izenačil Jürgen Tschernutter.

V drugi tretjini je Zell am See povedel, ko je zadel Antons Sinegubovs. V 27. minuti je udarni jeseniški napad izenačil. Eric Pance in Jesperi Viikila sta podala, Eetu Elo pa je zatresel mrežo za 2:2. Razigrana Sinegubovs in Kreuzer sta minuto in pol pred koncem druge tretjine znova poskrbela za vodstvo gostiteljev.

Ko je Hubert Berger v 48. minuti povišal na 4:2, so bili Jeseničani v velikih težavah. Urukalo je štiri minute pred koncem znižal ob "power playu", Sašo Rajsar pa je izenačil po podaji Davida Planka. 51 sekund pred zadnjim piskom sirene je nato Kreuzer matiral Žigo Kogovška za veliko zmago Zell am Seeja, ki se je letos vrnil v Alpsko ligo.

V nedeljo popravni izpit v Val Gardeni
Jeseničane v nedeljo čaka gostovanje v Val Gardeni, potem pa bodo imeli v regionalnem tekmovanju premor, saj bodo prihodnji teden nastopili na turnirju celinskega pokala v Franciji.


10. krog:
ZELL AM SEE
- SIJ ACRONI JESENICE
5:4 (1:1, 2:1, 2:2)
650; Tschernutter 9., Sinegubovs 26., Berger 48., Kreuzer 39., 60.; Urukalo 8., 56., Elo 27., S. Rajsar 58.

BREGENZERWALD - SALZBURG MLADI 6:3
STEEL WINGS LINZ - KAC FUTURE TEAM 5:3
KITZBÜHEL - FELDKIRCH * 5:4
* - po kazenskih strelih
FASSA - RITTEN 2:4
MERANO - LUSTENAU 0:3
ASIAGO - VIPITENO 5:2

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 27, Asiago 27, Ritten 22, Lustenau 20, Zell am See 17, Kitzbühel 16, Vipiteno 15...