SIJ Acroni Jesenice so se pridružile akciji Movember. Namen Movembra je opozarjanje širše javnosti na rak prostate, mod, na duševno zdravje in preprečevanje samomora. Železarji bodo vse tekme v novembru odigrali v posebnih modrih dresih. Foto: HDD Jesenice
SIJ Acroni Jesenice so se pridružile akciji Movember. Namen Movembra je opozarjanje širše javnosti na rak prostate, mod, na duševno zdravje in preprečevanje samomora. Železarji bodo vse tekme v novembru odigrali v posebnih modrih dresih. Foto: HDD Jesenice

Avgustinčič je bil do zdaj edini v letošnji sezoni, ki je pripravil pravo taktiko, ki je Niku Zupančiču, njegovemu nekdanjemu reprezentančnemu kolegu in vodji na jeseniški klopi, povzročila nekaj sivih las. Zell am See je 14. oktobra ugnal slovenske prvake s 5:4 in je edina ekipa, ki je Jeseničane premagala v letošnji sezoni po rednem delu.

Dinhopel zgrešil prazna vrata
Prvo veliko priložnost so imeli gostje. Tobias Dinhopel je v 5. minuti po samostojnem prodoru že preigral Oscarja Fröberga, a je z desne strani zadel le zunanji del mreže. Preveč hitro je zadrsal v desno in ni mu uspelo zadeti praznih vrat.

Kreuzer s polovice igrišče presenetil Fröberga
Železarji so imeli pobudo v prvi tretjini (streli na vrata 12:3), vendar niso bili zbrani v obrambnih nalogah. V 19. minuti je Philpp Kreuzer s polovice igrišča poslal plošček proti vratom. Fröberg ga je skušal zadržati, a je odskočil pred njim in mu nato ušel med nogama v mrežo. Velika napaka 25-letnega Šveda je omogočila Zell am Seeju vodstvo po prvi tretjini.

Svetina kronal premoč Jesenic
Pritisk na vrata Maxa Zimmermanna se je stopnjeval tudi v drugi tretjini. V 26. minuti je izenačil Erik Svetina po podaji Nejca Brusa.

Viikilä hitro izenačil
V zadnji tretjini so Jeseničani znova naredili precej napak in se znašli v zaostanku. V 47. minuti je na kazenski klopi sedel Kreuzer. David Planko je izgubil plošček za vrati, Antons Sinegubovs mu ga je odvzel in podal pred vrata, kjer je Hubert Berger matiral Fröberga. Zell am See je povedel z igralcem manj. "Power play" se je nadaljeval in železarji so odgovorili le 52 sekund zatem. Jesperi Viikilä je spretno podstavil palico pred vrati po podaji rojaka Eetuja Ela z desne strani.

Izkušeni Rajsar odločil tekmo
Ključni trenutek tekme se je zgodil v 50. minuti. Elo in Žiga Urukalo sta naredila prekrška v isti akciji gostov. Oba sta morala na kazensko klop, Zell am See pa je igral dve minuti s petimi proti trem. Jeseničani so se fanatično branili, gostje pa so poskušali s preveč podajami, streli pa so leteli mimo vrat. Kazen za neizkoriščene priložnosti je prišla minuto in 40 sekund pred koncem, ko je Urukalo podal do Saša Rajsarja. Izkušeni napadalec je zadrsal v napadalno tretjino in z močnim diagonalnim strelom z leve strani ukanil Zimmermanna. Avgustinčič je poskušal brez vratarja 43 sekund pred koncem, a so se Jeseničani ubranili.

V torek derbi v Tivoliju
Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 30:24. Železarji s sedmo zaporedno zmago zanesljivo ostajajo na vrhu lestvice.

V Alpski ligi bodo imeli Jeseničani odmor do prihodnjega petka. V soboto bodo gostovali v Zalogu, v torek pa jih čaka derbi rednega dela državnega prvenstva v Tivoliju proti SŽ-ju Olimpiji, ki vodi v Ligi IceHL.


18. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - ZELL AM SEE
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
300; Svetina 26., Viikilä 48., S. Rajsar 59.; Kreuzer 19., Berger 47.

KAC FUTURE TEAM - CORTINA 1:3
Edini zadetek za Celovčane je dosegel Rok Kapel v 38. minuti.

SALZBURG MLADI - MERANO 6:2

FELDKIRCH - GARDENA 1:5

RITTEN - VIPITENO 4:0

FASSA - KITZBÜHEL 7:4

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 47, Asiago 39, Ritten in Lustenau po 34, Zell am See 32, Gardena 30 ...