Žan Jezovšek se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: MMC RTV SLO
Žan Jezovšek se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: MMC RTV SLO

Jeseničani so se tako na najboljši mogoč način zbrali po četrtkovem polomu, ko so z mlado ekipo Salzburga izgubili kar z 0:8. To je bil njihov daleč najvišji poraz v sezoni, pa tudi eden najvišjih nasploh v tem tekmovanju.

Tokrat je bila podoba železarjev precej boljša, s tremi točkami pa so se vrnili na prvo mesto lestvice. V tej skupini sicer moštva ne igrajo za končnico, saj so vsa vanjo že uvrščena, bo pa vrstni red pomemben pri izbiri tekmecev v končnici in prednosti domačega ledu v izločilnih bojih.

Larinmaa se je izkazal z dvema goloma in podajo
V prvi tretjini sta mreži mirovali. Eric Pance je že v drugi minuti druge tretjine poskrbel za vodstvo železarjev. Izkazal se je tudi finski napadalec Joonas Larinmaa. Zadnja okrepitev železarjev je bil podajalec pri prvem zadetku, nato pa je v 25. minuti povišal na 0:2. Žan Jezovšek je po pol ure igre zagotovil Jeseničanom visoko prednost.

Ob koncu prve tretjine je moral na kazensko klop Žiga Urukalo. V 28. sekundi zadnje tretjine je Davide Girardi ob prednost igralca več matiral Anttija Karjalainena. Unterlandu, ki je 21. januarja odnesel tri točke iz Podmežakle (3:5), pa ni uspelo zrežirati preobrata.

Odlični Larinmaa je v 57. minuti povišal na 1:4 po podaji Rožleta Bohinca. Končni izid je postavil Jezovšek s strelom v prazno mrežo 39 sekund pred koncem.

Čez dva tedna pomembno gostovanje v Cortini
Prihodnji teden sledi reprezentančni premor, v katerem bo Slovenija nastopala na turnirju v Bolzanu. V Alpski ligi pa Jeseničane naslednja tekma čaka 16. februarja v Cortini.


DRUGI DEL, skupina od 1. do 5. mesta, 6. krog:
UNTERLAND - SIJ ACRONI JESENICE
1:5 (0:0, 0:3, 1:2)
437; Girardi 41.; E. Pance 22., Larinmaa 25., 57., Jezovšek 29., 60.

RITTEN - SALZBURG MLADI * 2:1
* - po kazenskih strelih

Lestvica:                    * x       
SIJ ACRONI JESENICE     5  2 0 1 2 11  
CORTINA                 4  2 1 0 1 10  
SALZBURG MLADI          5  3 0 1 1 10  
RITTEN                  5  2 1 0 2  9  
UNTERLAND               5  1 0 0 4  6  
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih