Žan Jezovšek je prejemal čestitke soigralce za imenitno predstavo v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je prejemal čestitke soigralce za imenitno predstavo v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com

To je bila že peta zaporedna zmaga železarjev, ki tokrat niso navdušili, a so bili v ključnih trenutkih dovolj zbrani. Celovčani, ki imajo v svojih vrstah štiri Slovence, so se izkazali za zelo neugodno ekipo. Luc Slivnik je dosegel vodilni zadetek za KAC, igrali pa so tudi veteran Andrej Tavželj in mlada upa Luka Gomboc in Anže Šiftar.

Glavič in Jenko kaznovana
Gaber Glavič je imel nekaj težav. Kapetan Gašper Glavič in odlični napadalec Jaša Jenko nista smela igrati zaradi kazni igre, ki sta jo prejela v soboto v Zell sm Seeju, ko je že po zadnjem pisku sirene prišlo do pretepa. V vlogi kapetana je bil tokrat Luka Ščap.

Najstnik Slivnik poskrbel za vodstvo Celovčanov
Gostje so povedli v 13. minuti, ko je Marcel Witting podal do Luca Slivnika. 19-letni napadalec, ki je v mladinskih kategorijah igral za Bled, je spretno matiral Anttija Karjalainena. Plošček je prečkal golovo črto, kar sta sodnika Miha Bajt in Gregor Režek tudi potrdila po ogledu posnetka. Jeseničani so imeli več nevarnih strelov v prvi tretjini, vendar je bil vedno na pravem mestu Florian Vorauer.

Železarji precej boljši v drugi tretjini
Na začetku druge tretjine so železarji močno pritisnili. V 24. minuti je Jezovšek podal do Gašperja Seršena, ki je izenačil na 1:1. Celovčani se niso uspeli otresti pritiska. V 33. minuti je Luka Ulamec zaposlil Jezovška, ki je iz bližine ukanil Vorauerja. Razmerje v strelih na vrata v drugi tretjini je bilo 17:7.

Jezovšek potrdil zmago dve minuti in pol pred koncem
Takoj na začetku zadnje tretjine je bil izključen Eric Pance. Gostje so oblegali vrata Karjalainena. Finski čuvaj mreže je imel vse do 55. minute precej dela. Dve minuti in pol pred koncem je Erik Svetina iz srednje tretjine natančno podal do Jezovška, ki je znova dokazal, da je zelo spreten pred vrati. Z drugim zadetkom na tekmi je potrdil zmago Jesenic. Vorauer je že dve minuti pred koncem zapustil vrata, a pritisk s šestimi igralci v polju se ni obrestoval.

Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 30:23. Naslednja tekma Jeseničane čaka v soboto, ko bodo gostovali v Linzu.


7. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – KAC FUTURE TEAM
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
300; Seršen 24., Jezovšek 33., 58.; Slivnik 13.

BREGENZERWALD – ZELL AM SEE 4:3
STEEL WINGS LINZ – CORTINA 0:1
LUSTENAU – KITZBÜHEL * 4:5
* - kazenski streli
UNTERLAND - SALZBURG MLADI 3:2
MERANO - GARDENA 1:3
FASSA - VIPITENO 2:5

Vrstni red: Unterland in Jesenice po 18, Cortina 15, Gardena 13, Salzburg mladi 12.