Eetu Elo je dosegel edini zadetek za Jeseničane v rednem delu, nato pa je bil natančen še v drugi seriji kazenskih strelov. Foto: www.alesfevzer.com
Eetu Elo je dosegel edini zadetek za Jeseničane v rednem delu, nato pa je bil natančen še v drugi seriji kazenskih strelov. Foto: www.alesfevzer.com

Edini slovenski predstavniki v drugem najmočnejšem regionalnem tekmovanju so za uvod v novo sezono doživeli hladno prho proti novincu v ligi. Obe ekipi imata močno zasedbo in kandidirata za preboj med najboljšo šesterico po rednem delu in s tem neposredno uvrstitev v končnico.

Elo unovčil prednost igralca več
V prvi tretjini so bili izbranci Nika Zupančiča precej boljši tekmec. Sprožili so enajst strelov na vrata, a se je odlični vratar Frederic Cloutier izkazal. 40-letni čuvaj mreže je v zadnjih letih blestel pri Asiagu.

V 22. minuti je moral zaradi igranja z visoko palico na kazensko klop Andreas Radin. Udarni jeseniški napad je izpeljal hitro akcijo, Finec Jesperi Viikila je podal do rojaka Eetuja Ela, ki je z natančnim strelom poslal plošček tik ob vratnici v mrežo. Cloutier je bil nemočen.

Oscar Ahlström (desno) je bil dvakrat natančen pri kazenskih strelih. Foto: www.alesfevzer.com
Oscar Ahlström (desno) je bil dvakrat natančen pri kazenskih strelih. Foto: www.alesfevzer.com

Victor Ahlström kronal boljšo igro Merana
Merano je že v drugi tretjini prikazal precej boljšo igro. V 46. minuti je udarila bratska naveza Ahlström. Oscar je podal do Victorja, ki je ukanil Oscarja Froberga v vratih železarjev. Že dve minuti pozneje so bili blizu novega gola za vodstvo Jeseničani, a je Luka Ščap zatresel okvir vrat.

V rednem delu je bilo nato več zadetkov. Na vrsti je bil podaljšek, ko sta imeli obe ekipi pet minut na ledu le po tri igralce. 63 sekund pred koncem so si Jeseničani privoščili veliko napako, zaradi napačne menjave so imeli igralca manj. Gostje so silovito pritisnili, vseskozi je bilo vroče pred Frobergom, ki pa ni klonil. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 31:33.

Oscar Ahlström odločil loterijo
Odločali so kazenski streli. V drugi seriji je Elo dosegel zadetek in vse je kazalo, da bo druga točka le ostala v Podmežakli. V tretji seriji je Oscar Ahlström z bekhendom mojstrsko ukanil Froberga. Merano je nato prvi izvajal kazenski strel v četrti seriji in stari maček Kim Collins (trener Jesenic v sezoni 2007/08 v Ligi Ebel) je seveda še enkrat stavil na Oscarja Ahlströma, ki je poslal plošček med nogama Froberga v mrežo. Zupančič je stavil na Finca Ela, ki pa mu ni uspelo ukaniti Cloutierja.

Jeseničane naslednji obračun v Alpski ligi čaka v četrtek v Linzu.

Jeseničani na uvodu Alpske lige izgubili po kazenskih strelih

1. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – MERANO
** 1:2 (0:0, 1:0, 0:1)
350; Elo 23.; V. Ahlström 46.
** – po kazenskih strelih

RITTEN – FASSA 5:2
SALZBURG MLADI – BREGENZERWALD 4:3
LUSTENAU – GARDENA 5:0
KITZBÜHEL – KAC FUTURE TEAM ** 2:1
** – po kazenskih strelih
ZELL AM SEE – FELDKIRCH * 2:3
* - po podaljšku
VIENNA CAPITALS SILVER - CORTINA 1:6
ASIAGO – STEEL WINGS LINZ 4:2