Jeseničani so v finalu Pokala Slovenije izgubili proti Olimpiji z 1:3, potem ko so dobili prvo tretjino. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so v finalu Pokala Slovenije izgubili proti Olimpiji z 1:3, potem ko so dobili prvo tretjino. Foto: www.alesfevzer.com

Po lanskem nepričakovanem slavju v državnem prvenstvu so na Jesenicah izgubili udarni napad in tudi vratarja Žana Usa. Za igranje v Ligi IceHL so se Ljubljančani močno okrepili.

"Vesel sem, da smo brez težav in poškodb končali pripravljalno obdobje. Zdaj delamo na elementih, ki naj bi nam na ledu prinesli določeno prednost," je o trenutnem poteku treninga povedal trener Nik Zupančič in kot prednost videl dolgo klop s štirimi peterkami, s katerimi lahko utrudijo tekmeca in ga prisilijo v napake. "V dvoboju na bolj izenačenih tekmah pa moramo dobro izkoristiti predvsem številčno prednost na ledu."

Olimpija je imela hitrejši odziv in je bila močnejša v dvobojih
V soboto so Jeseničani povedli z zadetkom Erica Panceta ob igri z igralcem več. Odbili so vse napade Olimpije v uvodne pol ure, potem pa so fizično padli. Zmaji so bili za razred boljši tekmec. Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 43:19.

Trener Nik Zupančič je osvojil naslov državnega prvaka z železarji že v letih 2015 in 2017. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Nik Zupančič je osvojil naslov državnega prvaka z železarji že v letih 2015 in 2017. Foto: www.alesfevzer.com

"V finalu se je videlo, da so Ljubljančani odigrali več kakovostnih tekem. Imeli so hitrejši odziv, bili so močnejši v dvobojih in zasluženo so zmagali. Tudi mi smo imeli svoje priložnosti. Če bi jih izkoristili, bi se lahko končalo tudi drugače," je povedal strateg Zupančič.

Olimpija in Pustertal sta se preselila v Ligo IceHL, Jeseničani pa bi morali vsekakor spopadati med favorite za naslov v Alpski ligi. Zupančič je previden: "V naši ekipi, pa tudi v vseh drugih, je veliko sprememb, zato bo treba počakati nekaj krogov, saj bodo šele tekme pokazale, kje smo. Vsekakor si v ligi želimo med najboljšo šesterico, v državnem prvenstvu pa v finale. Tam nas čaka hud boj, a je to še zelo daleč."

Velik test bo tudi celinski pokal
Pomemben bo tudi nastop v celinskem pokalu, v katerem Jeseničane čaka mednarodna primerjava z Asiagom, ekipo iz francoske lige, in verjetno predstavnikom Romunije, ki je glavni favorit kvalifikacijske skupine. "Seveda so na tem turnirju možna presenečenja, saj nas v treh dneh čakajo tri tekme."

Vratar Oscar Froberg je zbral 40 obramb v pokalnem finalu. Foto: www.alesfevzer.com
Vratar Oscar Froberg je zbral 40 obramb v pokalnem finalu. Foto: www.alesfevzer.com

Prodali okoli 330 letnih vstopnic
Tudi letos v klubu prodajajo letne vstopnice po 100 evrov. Lanskim imetnikom vstopnic bodo ponudili karte po ugodnejši ceni, enako pa velja za naročnike T-2, ki je pokrovitelj kluba in ob 36. zvezdici svojim naročnikom daje 36 evrov popusta. Do zdaj so v klubu prodali približno 330 letnih vstopnic, želijo si jih še več, saj je bil položaj v klubu ob pandemiji zelo težek.

Pogačar: Navijače nujno potrebujemo
"Imeli smo velik izpad prihodkov in enake stroške kot sicer. Navijače nujno potrebujemo, saj navijači pomenijo tudi zanimanje medijev in pokroviteljev," je povedal direktor kluba Anže Pogačar, ki trdi, da je zanimanja za tekme manj, saj nekateri navijači ne izpolnjujejo pogojev PCT za ogled tekme, spet drugi se ne odločajo za nakup letne vstopnice zaradi pandemije in morebitnega novega zaprtja športnih dvoran. Dodatna težava je dejstvo, da klub z lokalnimi oblastmi trenutno ne najde dogovora, ki si ga želi za lažje delovanje.

V soboto bo na sporedu prvi krog Alpske lige. V Podmežaklo prihaja Merano.

Železarji s tremi tujimi okrepitvami naskakujejo vrh Alpske lige