Jure Sotlar je bil državni prvak že z Olimpijo in Jesenicami, v letošnji sezoni pa ima še velike načrte s Celjani. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Sotlar je bil državni prvak že z Olimpijo in Jesenicami, v letošnji sezoni pa ima še velike načrte s Celjani. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so drugi del začeli z zmago v Linzu s 4:2, nato so v Meranu izgubili s 4:5. Z drugo zmago so zbrali šest točk in se približali prvima dvema mestoma, ki vodijo v kvalifikacije za končnico.

Celjani tako kot Jeseničani igrajo v kvalifikacijski skupini A, iz katere se bosta prvouvrščeni ekipi uvrstili v končnico. Na vrhu te skupine so hokejisti Merana z devetimi točkami, Jeseničani, ki so začeli s šestimi bonus točkami in dvema porazoma, imajo na drugem mestu sedem točk, Celjani so po današnji zmagi tretji s šestimi.

Odličen zaključek prve tretjine
Celjani so pred več kot 1000 gledalci povedli po četrt ure igre, ko je bil natančen Jure Sotlar. Tik ob koncu uvodne tretjine je igro z igralcem več za povišanje vodstva izkoristil Jure Povše.

Jakob Bernard je dosegel četrti zadetek za Celjane. Foto: www.alesfevzer.com
Jakob Bernard je dosegel četrti zadetek za Celjane. Foto: www.alesfevzer.com

Gardena ujela priključek sredi druge tretjine
Po treh minutah druge tretjine so gostitelji znižali, natančen je bil Anthony De Luca. Izjemni napadalec je na zadnjih dveh tekmah proti Jeseničanom v Podmežakli skupaj dosegel kar šest zadetkov in poskrbel za dve zmagi Gardene. Celjani so dobro minuto zatem obnovili prednost dveh golov. Razigrani Sotlar je znova matiral Paula Huberja v vratih Gardene. Ko je na kazenski klopi sedel Nik Širovnik, so "power play" izkoristili tudi domačini in v 28. minuti znižali na 2:3 po golu Mattea Luisettija.

Latvijec Freidenfelds zapečatil usodo Gardene
V zadnji tretjini so Celjani potrdili zmago. Jakob Bernard je zadel v 46. minuti, nato pa je latvijski napadalec Raivo Freidenfelds z dvema goloma zapečatil usodo Gardene. V zadnji minuti je zbranost Celjanov precej popustila, Jan Flajs in Tian Hebar sta bila izključena, Bradley McGowan pa je ob prednosti dveh igralcev več postavil končni izid.

V soboto Jeseničani gostujejo v Celju
V soboto se bosta slovenska kluba pomerila v Celju. Jeseničani so še vedno v boljšem položaju v Alpski ligi, v državnem prvenstvu pa jih čaka težka naloga. V torek morajo osvojiti najmanj točko v Tivoliju, če želijo igrati v velikem finalu. Celjani morajo doma premagati Triglav in upati na zmago Olimpije.


DRUGI DEL, kvalifikacijska skupina A, 3. krog:
GARDENA - RST PELLET CELJE
3:6 (0:2, 2:1, 1:3)
1031; De Luca 24., Luisetti 28., McGowan 60.; Sotlar 15., 25., Povše 20., Bernard 46., Freidenfelds 50., 52.

STEEL WINGS LINZ - MERANO
2:4 (0:1, 2:0, 0:3)


Lestvica:                    * x       
MERANO                  2  2 0 0 0  9  
SIJ ACRONI JESENICE     2  0 0 1 1  7  
-------------------------------------  
RST PELLET CELJE        3  2 0 0 1  6  
GARDENA                 2  1 0 0 1  5  
STEEL WINGS LINZ        3  0 1 0 2  2  
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih