Rudolfs Polcs je v letošnji sezoni v Alpski ligi dosegel 15 golov in prispeval še sedem podaj. Foto: www.alesfevzer.com
Rudolfs Polcs je v letošnji sezoni v Alpski ligi dosegel 15 golov in prispeval še sedem podaj. Foto: www.alesfevzer.com

V torek so Jeseničani prikazali najslabšo predstavo sezone, KAC Future Team je bil v prenovljeni sejemski dvorani v Celovcu boljši z 2:1. S tem je bila končana serija 16. zaporednih zmag železarjev v Alpski ligi.

V Canazeiju se je Fassa zelo dobro upirala. V uvodnih 40 minutah je zbrala več strelov na vrata (25:20), potem pa so Jeseničani precej dvignili ritem igre in v zadnji tretjini popolnoma zasenčili gostitelje.

Iori izenačil z igralcem manj
V 7. minuti je vodilni zadetek dosegel Rudolfs Polcs po podaji Erica Panceta. Fassa je zaostajala po prvi tretjini, čeprav je imela več strelov (12:7). V 33. minuti je na kazenski klopi sedel Marco Defrancesco zaradi igranja z visoko palico. Jeseničani so naredili veliko napako in Diego Iori je izenačil z igralcem manj.

Velika premoč Jesenic v zadnji tretjini
Fassa si je privoščila preveč izključitev, skupaj je imela kar deset malih kazni in to se je poznalo v zadnji tretjini. Ko je bil izključen Luca Biondi, je Luka Ulamec zatresel mrežo za novo vodstvo železarjev. Vratar Fasse Adam Vay je že minuto in pol pred koncem srečanja zapustil vrata, Žiga Urukalo pa je 14 sekund pred zadnjim piskom sirene poslal plošček v prazna vrata.

V zadnjih 20 minutah vratar Jesenic Antti Karjalainen ni imel dela, saj so gostitelji zmogli le en strel v okvir vrat. Končno razmerje v strelih je bilo 24:33.

Železarji so zaradi dveh turnirjev celinskega pokala odigrali šele 20 tekem, do konca rednega dela jih bodo še osem. Naslednje srečanje jih čaka že v soboto, ko v Podmežaklo prihaja Merano.


23. krog:
FASSASIJ ACRONI JESENICE
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
350; Iori 33.; Polcs 7., Ulamec 44., Urukalo 60.

MERANOBREGENZERWALD 6:3
RITTENVIPITENO 5:3
SALZBURG MLADI – STEEL WINGS LINZ 4:0
KITZBÜHEL – LUSTENAU 6:0
CORTINAUNTERLAND 5:3
GARDENA – KAC FUTURE TEAM 6:2

Vrstni red: Jesenice 54, Salzburg mladi 48, Cortina 47, Unterland 42, Zell am See 36 ...