Luka Ulamec je v 26. minuti zadel za vodstvo Jeseničanov s 3:2, v drugi polovici tekme pa so železarji popolnoma popustili.
Luka Ulamec je v 26. minuti zadel za vodstvo Jeseničanov s 3:2, v drugi polovici tekme pa so železarji popolnoma popustili.

Že prejšnji teden v finalu državnega prvenstva so bili Jeseničani popolnoma nemočni v finalu. Olimpija je zanesljivo ubranila naslov (4:0 in 6:3), čeprav so zmaji v veliki krizi v Ligi IceHL.

Železarji so obe tekmi v skupini za razvrstitev od 1. do 5. mesta odigrali na domačem ledu, a osvojili le točko. Po porazu s Cortino po podaljšku z 2:3 po podaljšku, so tokrat naredili še več napak in ostali brez točk.

Polcs kronal začetno premoč železarjev
Jeseničani so zelo dobro začeli tekmo. V 10. minuti je Rudolfs Polcs z desne strani prodrl pred vrata, gostom ga ni uspelo zaustaviti in spretno je potisnil plošček mimo vratarja Tiziana Giovanellija v mrežo. V 19. minuti je z razdalje poskusil Luka Nyman, Miro Markkula pa je pred vrati spremenil smer ploščka in ukanil Anttija Karjalainena.

Preveč napak v obrambni tretjini
Železarji so drugo tretjino začeli zelo slabo. Filip Kokoska jih je šokiral že v 26. sekundi. Gašper Seršen je odgovoril 20 sekund zatem, ko je z desne strani poslal plošček pod prečko. V 26. minuti je Luka Ulamec izza vrat prodrl pred gol in spravil plošček mimo Giovanellija v mrežo za 3:2.

Jeseničani niso bili zbrani v obrambni tretjini. V 32. minuti je Nicholas Tessadri podal pred vrata, Santeri Haarala pa je izenačil na 3:3. Minuto zatem so gostje dobili sodniški met, Moritz Kaufmann pa je z izjemnim strelom pod prečko poskrbel za novo vodstvo Cortine.

Haarala odločil tekmo
V zadnji tretjini so skušali železarji hitro izenačiti, a jih je šokiral odlični Haarala v 46. minuti. Gostje so se disciplinirano branili. Ko je moral štiri minute pred koncem na kazensko klop Lukas Goldner, pa Jeseničani niso imeli prave ideje ob prednosti igralca več. Karjalainen je minuto in 22 sekund pred zadnjim piskom sirene zapustil vrata, a so imeli največjo priložnost gostje, ko je Žan Jezovšek preprečil pot ploščku v prazno mrežo. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 33:23.

Jeseničani bodo naslednjo soboto doma gostili še Ritten.


Drugi del, skupina od 1. do 5. mesta, 2. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – UNTERLAND
3:5 (1:1, 2:3, 0:1)
355; Polcs 10., Seršen 21., Ulamec 26.; Markkula 19., Kokoska 21., Haarala 32., 46., Kaufmann 33.

CORTINA – SALZBURG MLADI
4:3 (0:0, 2:3, 2:0)

Lestvica:                    * x      
CORTINA                 2  1 1 0 0  7 
UNTERLAND               2  1 0 0 1  6 
SIJ ACRONI JESENICE     2  0 0 1 1  5 
RITTEN                  1  1 0 0 0  4 
SALZBURG MLADI          1  0 0 0 1  0 
                                      
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih