Žan Jezovšek je dosegel prvi zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je dosegel prvi zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com

Že po porazu na derbiju državnega prvenstva proti Olimpiji pred dvema tednoma je trener Gaber Glavič opozoril na težave s palicami. Odstopil je tudi direktor Anže Pogačar. Že v torek se je poznalo, da Jeseničani niso pravi, ko so v Podmežakli izgubili proti Gardeni kar z 1:6.

Glaviča po treh prejetih zadetkih v vratih zamenjal Sotlar
Kriza se je nadaljevala tudi v dvorani Heidi Horten v Celovcu. Ko je na kazenski klopi zaradi udarca s palico sedel Miha Logar, je v 14. minuti Marco Sunitsch unovčil prednost igralca več. Slovenec v dresu avstrijske zasedbe Luc Slivnik je minuto pred koncem prve tretjine povišal na 2:0.

Takoj na začetku druge tretjine so gostitelji unovčili svoj drugi "power play" in povišali na 3:0 po golu Maximiliana Preimla. Natančen je bil z diagonalnim strelom z desne strani. Po tretjem prejetem zadetku je Bor Glavič zapustil vrata, vstopil je Ian Sotlar. Trener Gaber Glavič je tudi vzel pol minute odmora, saj je bila igra njegovih varovancev katastrofalna. V 33. minuti je znižal Žan Jezovšek po prodoru po desni strani.

Neverjetna napaka Urukala
Mladi Celovčani so kmalu znova vodili s tremi goli naskoka, ko je bil drugič natančen Sunitsch. Žiga Urukalo je zelo slabo sprejel plošček v obrambni tretjini in nato še padel, Steffan Klassek je krenil sam proti vratom in podal do Sunitscha, ki je potisnil plošček v mrežo.

Tudi veteran Tavželj zatresel mrežo razglašenih železarjev
V zadnji tretjini je z natančnim strelom od daleč zadel še nekdanji kapetan Jeseničanov Andrej Tavželj, ki zdaj igra z mladimi upi Celovčanov in je predvsem v vlogi mentorja. Končni izid je postavil Tadej Čimžar, a to ni niti malo popravilo vtisa. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 21:36, a Jeseničani so bili neučinkoviti.

Naslednjo tekmo bodo železarji igrali v torek, ko bodo gostili Steel Wings Linz.

Gardena vzpon forme potrdila tudi proti Celju
Gardena, ki je v torek z imenitno predstavo odnesla tri točke iz Podmežakle, je bila tokrat boljša od Celja s 3:1. To je bil že deveti zaporedni poraz za varovance Gala Korena, ki ostajajo na predzadnjem mestu.

Gostitelji so bili v uvodni tretjini boljši tekmec, imeli več priložnosti. Takoj po prvem odmoru pa so povedli, po slabi minuti je za vodstvo pri igri z igralcem več na ledu poskrbel sijajni napadalec Anthony De Luca, ki je dosegel hat-trick v torek na Jesenicah.

Odločilna je bila zadnja tretjina. V 51. minuti je Simon Pitschieler povišal na 2:0. Bradley James McGowan je še tretjič matiral vratarja Jakoba Brandnerja v 56. minuti. Edini zadetek za Celjane je dosegel Gregor Žeželj v 58. minuti.


25. krog:
KAC FUTURE TEAM – SIJ ACRONI JESENICE
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
115; Sunitsch 14., 34., Slivnik 19., Preiml 21., Tavželj 44.; Jezovšek 33., Čimžar 58.

GARDENA – RST PELLET CELJE
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
845; De Luca 21., Pitschieler 51., McGowan 56.; Žeželj 58.

KITZBÜHEL – STEEL WINGS LINZ 3:1

LUSTENAU – CORTINA ** 2:3
** - po kazenskih strelih

UNTERLAND – SALZBURG MLADI 6:8

MERANO – VIPITENO 4:0

FASSA – BREGENZERWALD ** 4:3
** – po kazenskih strelih

Vrstni red: Ritten 56, Zell am See 53, Salzburg mladi 51, Bregenzerwald 49, Cortina in Vipiteno po 44, Jesenice 42, Kitzbühel 37, Merano 33, Unterland, Fassa in Lustenau po 32, Steel Wings Linz 30, Celje 18, KAC Future Team 12.