Lovro Kumanović, ki je zadel že v torek na derbiju, je tokrat dosegel drugi zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com
Lovro Kumanović, ki je zadel že v torek na derbiju, je tokrat dosegel drugi zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so po skromnem začetku drugega dela tekmovanja našli pravi ritem. V soboto so v Celju premagali drugega slovenskega udeleženca tega regionalnega tekmovanja, v torek pa so si zagotovili še vstopnico za finale domačega državnega prvenstva, potem ko so v odločilni tekmi drugega dela po kazenskih strelih v Tivoliju premagali Olimpijo s 5:4.

Samozavest je močno narasla in branilci naslova so znova prikazali igro, ki jih je krasila na začetku letošnje Alpske lige.

Logar poskrbel za leteče "pliškote"
Železarji so potrebovali le pet minut, da so načeli mrežo Merana. Po zadetku Mihe Logarja so jeseniški navijači na led lahko zmetali plišaste igrače, ki so jih prinesli na dvoboj z dobrodelno noto. V 10. minuti je Lovro Kumanović povišal na 2:0.

Učinkoviti železarji v drugi tretjini
V drugi tretjini je v Podmežakli potekal enosmerni promet, razmerje strelov na vrata je bilo kar 20:3. Junak torkovega derbija Žan Jezovšek je v 24. minuti švignil mimo branilcev Merana in ukanil Andreja Makarova. Branilec Žiga Urukalo je bil natančen v 33. minuti, štiri minute zatem pa je še drugič zadel sijajni Jezovšek, ko so imeli Jeseničani dva igralca več na ledu. Urban Sodja je nato v 38. minuti zadel še ob prednosti igralca več.

McNally edini matiral Usa
V zadnji tretjini so Jeseničani precej znižali ritem igre. Ko je na kazenski klopi sedel Tim Borse, je Brandon McNally v 44. minuti ukanil Žana Usa.

Na lestvici skupine A imajo varovanci Gabra Glaviča po štirih tekmah 13 točk, štiri več od Merana. V dodatne kvalifikacije vodita prvi mesti.

Merano bo v soboto gostoval še v Celju
Naslednjo tekmo bodo Jeseničani igrali po reprezentančnem premoru, ko bodo 15. februarja gostovali v Val Gardeni. Merano bo mini slovensko turnejo podaljšal še do sobote, ko bo gostoval še v Celju.


5. krog:
SIJ ACRONI JESENICEMERANO
6:1 (2:0, 4:0, 0:1)
910; Logar 5., Kumanović 10., Jezovšek 24., 37., Urukalo 33., Sodja 38.; McNally 44.

Odigrano v četrtek:
RST PELLET CELJE – STEEL WINGS LINZ
* 4:3 (1:0, 1:2, 1:1)
200; Mintautiškis 8., 62., M. Čepon 37., Sotlar 48.; Theirich 36., Persson 37., 51.
* – v podaljšku

Lestvica:                    * x       
SIJ ACRONI JESENICE     4  2 0 1 1 13  
MERANO                  4  2 0 0 2  9  
-------------------------------------  
RST PELLET CELJE        5  2 1 0 2  8  
GARDENA                 3  2 0 0 1  8  
STEEL WINGS LINZ        4  0 1 1 2  3  
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih