Eric Pance se je izkazal z golom in podajo.
Eric Pance se je izkazal z golom in podajo.

Jeseničani so po sobotni zmagi nad Bregenzerwaldom vpisali novo gostujočo zmago. Po 23 odigranih tekmah imajo 21 zmag in so trdno na prvem mestu lestvice. Pred mlado zasedbo Salzburga imajo 12 točk naskoka s petimi odigranimi tekmami manj. Mladi rdeči biki in druga ekipa KAC-a sta že odigrali vseh 28 tekem v rednem delu, železarje pa v naslednjih dveh tednih čaka še zadnjih pet tekem.

Že v prvi tretjini so imeli Jeseničani veliko premoč (streli na vrata 6:18). Edini zadetek je dosegel Erik Svetina v 17. minuti po podaji Erica Panceta.

V drugi tretjini si je zasedba trenerja Gabra Glaviča zagotovila odločilno prednost. V 34. minuti je najprej Eric Pance podvojil vodstvo Jesenic, dobri dve minuti pred iztekom pa je z igralcem več Andrej Galuškin povišal na 0:3. Le 16 sekund so potrebovali železarji ob "power playu", na kazenski klopi je zaradi udarca s palico sedel Martin Urbanek.

Na začetku zadnje tretjine je moral na kazensko klop Pance. Patrick Bolterle je znižal v 43. minuti. Gostitelji so bili v sklepni tretjini sicer boljši tekmec (streli na vrata 16:6), vratar Paul Mocher je že tri minute pred koncem odšel na klop, vendar se pritisk s šestimi igralci ni obrestoval. Antti Karjalainen je bil vedno na pravem mestu in je zbral 28 obramb.

Med prazniki bo zelo zgoščen spored v Alpski ligi. V ponedeljek v dvorano Podmežakla prihaja Ritten.


Alpska liga, preložene tekme:

KITZBÜHEL – SIJ ACRONI JESENICE
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
380; Bolterle 43.; Svetina 17., E. Pance 34., Galuškin 38.

BREGENZERWALD – STEEL WINGS LINZ 4:2

LUSTENAU – GARDENA 3:1


Vrstni red: Jesenice 63, Salzburg mladi 51, Cortina 47, Unterland 45, Ritten 39, Zell am See 36, Gardena in Kitzbühel po 35, Bregenzerwald 31, Lustenau in Merano po 29, Vipiteno 26, Fassa 21, KAC Future Team 19, Steel Wings Linz 17 točk.