Žiga Urukalo je dosegel četrti zadetek za Jeseničane, ki so tokrat zares navdušili. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Urukalo je dosegel četrti zadetek za Jeseničane, ki so tokrat zares navdušili. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so na prvi tekmi polfinalne serije v Podmežakli premagali Ritten z 2:1, na drugi tekmi pa so po izenačenem obračunu v gosteh klonili z 2:3.

Trener Nik Zupančič je imel kar nekaj težav z igralskim kadrom. Sašo Rajsar (poškodba kolena) in Timotej Kočar (zlom noge) sta že končala sezono, poškodovan je tudi Nejc Stojan. Vrnili so se kapetan Gašper Glavič, David Planko in Jaša Jenko. Pri gostih je manjkal Julian Kostner.

Elo zadel Spinella v drsalko
Po petih minutah je bil izključen Jenko, a so imeli gostje le 25 sekund prednost igralca več, saj so si privoščili napačno menjavo, na ledu so imeli šest igralcev. Eetu Elo je ob prednosti igralca več z desne strani zadel Markusa Spinella v drsalko, plošček pa se je odbil v mrežo. Italijani so imeli dve priložnosti, vendar se je obakrat izkazal Oscar Fröberg. Razmerje v strelih na vrata v uvodnih 20 minutah je bilo 7:11.

Izjemna predstava Jeseničanov v drugi tretjini
V 23. minuti je Luka Ulamec z leve strani poslal plošček pod prečko, vratar Hannes Treibenreif ni dobro posredoval. Železarji so se nato sprostili in igra v napadu je stekla. Glavič je v 33. minuti z leve strani podal pred vrata, kjer je Jaša Jenko z močnim strelom povišal na 3:0. Dve minuti pred koncem druge tretjine je zadel še Žiga Urukalo po podaji Jureta Sotlarja.

Logar postavil piko na i
V zadnji tretjini so gostje skušali priti vsaj do častnega zadetka, a se Fröberg ni dal. Simon Kostner ga je že ukanil v 56. minuti, vendar je zadel le prečko. Po veliki napaki Italijanov v srednji tretjini je Elo povišal na 5:0 dve minuti pred koncem. Končni izid je postavil branilec Miha Logar, ki je bil najspretnejši v gneči pred vrati gostov.

V polfinalu moštva igrajo na tri zmage, četrta tekma pa bo na sporedu v soboto ob 19.00. Če polfinalna serija tudi takrat še ne bo odločena, bo zadnji polfinalni obračun v torek v Podmežakli.

Jeseničani z izjemno predstavo povozili Ritten

Polfinale, tretji tekmi:
SIJ ACRONI JESENICE – RITTEN 2:1
6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
900; Elo 8., 58., Ulamec 23., Jenko 33., Urukalo 38., Logar 59.

ASIAGO - LUSTENAU 2:1
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Giliati 4., Ginnetti 6., Iacobellis 24., Marchetti 60.; Häussle 37., Giftopoulos 46.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.