25-letni Finec Eetu Elo je bil edini strelec pri izvajanju kazenskih strelov. Foto: www.alesfevzer.com
25-letni Finec Eetu Elo je bil edini strelec pri izvajanju kazenskih strelov. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so udarno začeli pred 400 gledalci v Podmežakli. Eric Pance je unovčil prednost igralca več v 5. minuti. Dve minuti zatem je udarila finska naveza. Eetu Elo je podal, Jesperi Viikilä pa je povišal na 2:0. Lucas Thaler je v 11. minuti znižal, vendar je Sašo Rajsar poskrbel, da so Jeseničani odšli na prvi odmor z lepo prednostjo.

Vodstvo je izpuhtelo v drugi tretjini, ko so imeli Salzburžani tudi več strelov na vrata (8:12). Mladi hokejisti so znova dokazali, da so izjemna drsalna ekipa. Daniel Assavolyuk in Oskar Maier sta ukanila Oscarja Fröberga in po 40 minutah je bil izid izenačen (3:3).

Nobeni ekipi pa nato v rednem delu ni več uspelo zadeti. V zadnji tretjini so izbranci Nika Zupančiča naredili nekaj napak. V 42. minuti so prejeli izključitev zaradi prevelikega števila hokejistov na ledu. V 48. minuti je bil izključen še Luka Ščap.

Salzburg v podaljšku zdržal z igralcem manj
V zadnji minuti tekme je moral zaradi nepravilnega zadrževanja na kazensko klop Philipp Wimmer. To je pomenilo, da so imeli Jeseničani kar minuto in 12 sekund v podaljšku prednost igralca več. Ob igri štirih proti trem jim ni uspelo zadeti in odločali so kazenski streli.

Fröberg nepremagan pri kazenskih strelih
Erik Svetina v prvi seriji ni zadel. Elo je nato mojstrsko poslal plošček ob vratnici v mrežo. Fröberg je ubranil vse tri strele Salzburžanov. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 41:33.

To je bila že 12. zmaga Jeseničanov v tej sezoni ob le dveh porazih v Alpski ligi. Naslednji obračun bodo Jeseničani igrali v petek v Feldkirchu.


15. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - SALZBURG MLADI
* 4:3 (3:1, 0:2, 0:0)
400; E. Pance 5., Viikilä 7., S. Rajsar 15.; Thaler 11., Assavolyuk 25., Maier 31.
* - po kazenskih strelih

VIENNA CAPITALS SILVER - FELDKIRCH 4:0
KAC FUTURE TEAM
- RITTEN 4:1
ZELL AM SEE - LUSTENAU 1:3
ASIAGO - KITZBÜHEL 4:1
CORTINA - MERANO 1:3

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 35, Asiago 33, Lustenau 29, Ritten 28, KAC Future Team 25, Zell am See 23 ...