Jesperi Viikilä je načel mrežo Celovčanov sredi prve tretjine. Foto: www.alesfevzer.com
Jesperi Viikilä je načel mrežo Celovčanov sredi prve tretjine. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so se po desetih dneh premora znova vrnili v ritem Alpske lige. Prejšnji konec tedna tekem v regionalnem tekmovanju niso imeli, saj so nastopali na turnirju drugega kroga celinskega pokala v Amiensu. Turnir se za železarje ni končal uspešno, saj so izgubili proti Asiagu s 3:4 in Amiensu kar z 1:9. Tretje srečanje z romunskim Brasovom ni bilo odigrano. Turnir so dobili hokejisti Asiaga, ki so na drugem mestu v Alpski ligi.

Za Celovčane igrajo kar štirje slovenski hokejisti. V Podmežaklo se je vrnil nekdanji kapetan železarjev Andrej Tavželj, ki je 10. maja v Tivoliju dvignil pokal za naslov državnega prvaka v Tivoliju. V vratih je stal Val Usnik, v napadu pa sta igrala Nal Brodnik in Rok Kapel. Trener je nekdanji odlični hokejist KAC-a Kirk Furey.

Viikilä in Svetina uspešna v prvi tretjini
Železarji so povedli v 13. minuti, ko so imeli prednost igralca več. Eetu Elo je sprožil z leve strani, Jesperi Viikilä pa je spretno podstavil palico in poslal plošček pod prečko. Erik Svetina je po četrt ure povišal na 2:0 po podaji Luke Ščapa.

Celovčani so se zbrali po zaostanku z 0:4
Tudi druga tretjina se je začela po načrtih Jeseničanov. Elo je bil natančen ob "powerpleyu", nato pa je Miha Krmelj povišal že na 4:0. Celovčani so se prebudili po pol ure igre. Kapel je zadel po podaji Brodnika, le 63 sekund zatem pa je Marcel Witting znižal na 4:2. Razmerje v strelih na vrata v drugi tretjini je bilo 7:10.

Pance zatresel prazno mrežo
V zadnji tretjini so gostitelji zanesljivo ohranili prednost. Že tri minute in 38 sekund pred koncem je Furey potegnil Usnika iz vrat. Pritisk s šestimi igralci se ni obrestoval, v 58. minuti je končni izid postavil Eric Pance.

"Nismo superiorna ekipa, ki bi kot buldožer pregazila vse pred seboj. vsako tekmo moramo odigrati disciplinirano," je povedal trener Nik Zupančič.

To je že 11. zmaga Jeseničanov v tej sezoni ob le dveh porazih v Alpski ligi. Naslednja tekma bo v soboto, ko v Podmežaklo prihaja mlada ekipa Salzburga.

Zupančič: Nismo buldožer, ki bi pregazil vse v Alpski ligi

15. krog:
SIJ ACRONI JESENICE
– KAC FUTURE TEAM
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
350; Viikilä 13., Svetina 16., Elo 22., Krmelj 27., E. Pance 58.; Kapel 30., Witting 31.

BREGENZERWALD – KITZBÜHEL 5:1
SALZBURG MLADI – VIENNA CAPITALS SILVER 6:1
LUSTENAU – FASSA 2:1
CORTINA – GARDENA 3:6
RITTEN – ASIAGO 5:1

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 33, Asiago 30, Ritten 26, Lustenau in Zell am See po 23, KAC Future Team 22 ...