Jeseničani so aprila letos po 11 letih dvignili pokal za državnega prvaka. Foto: RTVSLO
Jeseničani so aprila letos po 11 letih dvignili pokal za državnega prvaka. Foto: RTVSLO

Predsednik hokejistov Acronija Jesenic Slavko Ažman ne vidi načina, kako bi sezono finančno pripeljal do konca, zato se umika.
Zapušča tudi mesto podpredsednika HZS-ja. Ažman je v izjavi za javnost zapisal, da mora predsednik zagotoviti finančna sredstva, česar sam ne zmore. Podpisovati pogodbe, ki jih potem ne more izpolniti, nima smisla.

Takoj po končani lanski sezoni smo pričeli z aktivnostmi, saj tako kakovostna ekipa ni poceni, poleg tega pa smo imeli še precej neporavnanih obveznosti iz preteklih in pravkar minule sezone. Pri tem smo imeli precej obljub, ki pa razen redkih niso bile realizirane, zato finančna kriza že v začetku sezone ogroža normalne aktivnosti prvega moštva in na ta način ne vidim nobenih možnosti, da sezono uspešno pripeljem do konca," je še zapisal Ažman.

Ažman dodaja, da bi bilo bolje, če bi odstopil takoj po lanski šampionski sezoni, vendar je verjel v izboljšanje finančnega stanja v klubu. Poleg tega mu velike obremenitve povzročajo tudi zdravstvene težave. Mesto predsednika bo prepustil človeku, ki bo klub vodil uspešneje in prinesel sveže ideje, ki so nujno potrebne.

V ponedeljek bo na Jesenicah sestanek upravnega odbora, kjer bodo analizirali nastalo situacijo in razpravljali o kandidatih za novega predsednika.