John Hughes je po 30 sekundah popeljal Tilio Olimpijo v vodstvo, toda nadaljevanje tekme je bilo v znamenju Salzburga. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
John Hughes je po 30 sekundah popeljal Tilio Olimpijo v vodstvo, toda nadaljevanje tekme je bilo v znamenju Salzburga. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matej Hočevar
Matej Hočevar je ob koncu uvodne tretjine dvakrat poskušal, toda plošček v 16. in 20. minuti ni šel v mrežo. Foto: MMC RTV SLO

Po torkovem porazu v Tivoliju je za Olimpijo štela le zmaga in začetek tekme je bil zelo obetaven. Po 30 sekundah tekme je John Hughes streljal z desne strani, od Reinharda Divisa pa se je plošček odbil v gol. V 4. minuti je izenačil Ramzi Abid, v drugi tretjini pa je Salzburg dosegel kar štiri zadetke in kaznoval zmedenost Olimpijine obrambe. V zmagah biki vodijo že s 3:0 in lahko že v nedeljo v Ljubljani končajo serijo.

V kriznih štirih minutah konec upov na podvig
Druga tretjina je razkrila vse Olimpijine slabosti in v štirih minutah nezbranosti je bilo morebitnih sanj o polfinalu konec. Vodilni zadetek je v veliki meri zasluga Ramzija Abida, ki je nase potegnil Olimpijine igralce, podal samemu Ryanu Duncanu, ta pa je premagal Jana Chabera.

V 28. minuti je Chabera odbil strel Marca Pewala z leve strani, toda nato nekaj sekund nihče ni vedel, kje je plošček, kar je izkoristil Andre Lakos. Le 32 sekund pozneje je Kevin Puschnik plošček popeljal pred gol, branilci so popadali po ledeni ploskvi, pridrsal je Dominique Heinrich in zvišal na 4:1.

Odmor ni pomagal
Trener Hannu Järvenpää je vzel pol minute odmora, kar pa ni pomagalo. Tilia Olimpija je še vedno težko prišla iz svoje obrambne tretjine, v obrambi pa je bilo preveč zmede. V 33. minuti je bilo tako že vse odločeno. Michael Schiechl je podal pred gol, plošček se je od drsalke Žige Pavlina odbil v mrežo. Zadnja tretjina je minila brez pravega tekmovalnega naboja. S strelom pod prečko je končni izid postavil Thomas Koch.

Razmerje v strelih na gol je bilo 33:24 v korist Salzburga. Olimpija ni znala izkoristiti nobenega od "power playev". Salzburg si je nabral za 20 minut izključitev, Olimpija za 12.

Vodstvo lige je ljubljanski klub zaradi neprimernega vedenja navijačev kaznovalo s 3.000 evri, na nedeljski tekmi v Tivoliju pa bodo morale biti prazne prve tri vrste za klopjo gostov.

ČETRFINALE, tretje tekme:
SALZBURG - TILIA OLIMPIJA 3:0
6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Abid 4., Duncan 24., Lakos 28., Heinrich 29., Schiechl 33., Koch 55.; Hughes 1.

KAC CELOVEC - MEDVEŠČAK 3:0
7:5 (2:1, 2:0, 3:4)

DUNAJ - GRADEC 3:0
4:3 (2:0, 1:3, 0:0)

VSV BELJAK - LINZ 3:0
5:3 (3:1, 0:1, 2:1)

V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na štiri dobljene tekme. Četrte tekme bodo v nedeljo.