Tampa bo imela v drugem krogu priložnost, da se Montrealu maščuje za lanski poraz v prvem krogu končnice. Foto: Reuters
Tampa bo imela v drugem krogu priložnost, da se Montrealu maščuje za lanski poraz v prvem krogu končnice. Foto: Reuters

Zdaj jo že v petek čaka začetek polfinala Vzhodne konference, kjer se bo pomerila z Montrealom. Canadiensi so lani s 4:0 v zmagah "pometli" s Tampo v prvem krogu. Vsako izmed štirih tekem je vratar moštva s Floride Ben Bishop, ki je bil poškodovan, gledal na drugi lokaciji: "Vse sem spremenil. Poskušal sem spremeniti karmo, a mi ni uspelo."

Letos bo prav 28-letni Američan eno glavnih orožij Tampe. Blestel je na odločilni tekmi prvega kroga, saj je zaustavil vseh 31 strelov Red Wingsov in bil tako najzaslužnejši za napredovanje svoje ekipe. "Bishop je prevzel nadzor nad tekmo. Imeli smo sedmo tekmo, na kateri je blestel. Vsi so ves čas govorili, kako dobro vrata Detroita brani Mrazek, nihče pa ni govoril o Bishopu. Mislim, da je zdaj treba," je svojega čuvaja mreže pohvalil trener Jon Cooper.

Po dveh tretjinah sta mreži mirovali, nato pa so ob izteku četrte minute zadnje tretjine gostitelji povedli. Ryan Callahan je za gostujočimi vrati ob ogradi pridobil plošček in jo podal Braydonu Coburnu, ki je z natančnim strelom popeljal Tampo v vodstvo. Dobro minuto pred koncem je Anton Stralman iz obrata in s pomočjo ograde plošček poslal v prazno mrežo.


Vzhod, 1. krog
TAMPA BAY - Detroit 4:3
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Coburn 44., Stralman 59.
Obrambe: Bishop 31; Mrazek 15.

2. krog, četrtek:
NY RANGERS - WASHINGTON 0:0

Petek:
MONTREAL - TAMPA BAY 0:0


Zahod, 2. krog, četrtek:
ANAHEIM - CALGARY 0:0

Petek:
CHICAGO - MINNESOTA 0:0

V odeblejenem tisku je izid v zmagah, igrajo na 4 zmage.