Tuukka Rask brani v končnici 93,9-odstotno in prejema 1,96 gola na tekmo, pri čemer 32-letni Finec brani iz kroga v krog bolje. Foto: Reuters
Tuukka Rask brani v končnici 93,9-odstotno in prejema 1,96 gola na tekmo, pri čemer 32-letni Finec brani iz kroga v krog bolje. Foto: Reuters

Boston, ki je Stanlyjev pokal zadnjič osvojil leta 2011, se lahko v finale Stanleyjevega pokala prebije že v noči iz četrtka na petek, ko bo prav tako igral v dvorani Caroline. Če je Hurikanom v 1. krogu končnice proti branilcu naslova Washingtonu doma uspelo izničiti zaostanek z 0:2, jim je proti Kosmatincem spodletelo zaradi izredno razpoloženega Finca.

Rask je z obrambami - kar 20 v uvodni tretjini - spravljal v obup Canse, ki jih v seriji z Bruinsi tepe tudi izredna nedisciplina. Prvi gol na 3. tekmi konferenčnega finala je padel v 22. minuti, ko je Chris Wagner pred vrati spretno podstavil palico. Čez 5 minut je ob igralcu več zablestel Brad Marchand, ki si je s preigravanjem priboril veliko prostora sredi napadalne tretjine in nato z bekhendom matiral Curtisa McElhinneyja.

Upanje je Carolini vlil branilec Calvin de Haan, a do konca so gostitelji zaman oblegali Raska, ki je pripeljal Boston na dosege ene zmage do velikega finala Lige NHL.


LIGA NHL - KONČNICA 2019

Vzhod, finale, tretja tekma:

CAROLINA - BOSTON 0:3
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
de Haan 34.; Wagner 22, Marchand 27.

Obrambe: McElhinney 29; Rask 35.

Zahod, finale

Tretja tekma, sreda:
ST. LOUIS - SAN JOSE 1:1

V odebeljenem tisku izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.