Nejc Brus je v Tivoliju zelo napredoval. Številni poznavalci menijo, da je že dozorel tudi za Ligo IceHL. Na Jesenicah bo imel veliko minutažo v Alpski ligi. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Nejc Brus je v Tivoliju zelo napredoval. Številni poznavalci menijo, da je že dozorel tudi za Ligo IceHL. Na Jesenicah bo imel veliko minutažo v Alpski ligi. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Novi trener železarjev Nik Zupančič bo skušal sestaviti močno ekipo. Po številnih odhodih v Tivoli to ne bo lahka naloga. Celoten udaren napad Žan Jezovšek-Jaka Sodja-Blaž Tomaževič se je preselil v Ljubljano. Tudi Jaka Šturm in vratar Žan Us bosta nosila zeleno-beli dres v prihodnji sezoni. Andrej Hebar je po naslovu državnega prvaka končal bogato kariero.

Rdeči dres bosta tudi v prihodnji sezoni nosila Gašper Glavič in Žiga Urukalo.

"Za vrnitev domov sem se odločil zaradi želje po dokazovanju, všeč pa mi je bilo tudi zaupanje, ki ga ima klub v mlade igralce. Prepričan sem, da tukaj lahko naredim le še korak naprej. Moj cilj je, da bom iz dneva v dan boljši in da skupaj z ekipo dosežemo cilje, ki si jih bomo za prihajajočo sezono zadali. Vesel sem in komaj že čakam, da se pridružim ekipi in da začnemo priprave na prihajajočo sezono," je ob podpisu pogodbe povedal Brus, ki bo čez tri dni dopolnil 22 let.

V Tivoliju bi bil 15. ali 16. napadalec v širokem kadru
Prvi dan suhih priprav Olimpije je športni direktor Jože Kovač razdelil seznam igralec za novo sezono v Ligi IceHL. Najbolj nas je presenetilo, da na seznamu igralcev ni bilo Nejca Brusa. Sredi pretekle sezone ga je trener Raimo Summanen postavil na mesto napadalca in res je navdušil. V končnici Alpske lige in v finalu DP-ja je bil med najboljšimi posamezniki. Presegel je vsa pričakovanja.

"Zelo dolg in prisrčen pogovor sva imela. Zelo mu odgovarja položaj napadalca. V naslednji sezoni zelo verjetno ne bi veliko igral, saj bi bil 15. ali 16. napadalec v širokem kadru. V Alpski ligi bo lahko napredoval, fizično se mora še razviti. Veselim se, ko se bo vrnil," je poudaril Kovač.