Sidney Crosby je bil najboljši igralec finalne tekme na vikendu zvezd. Foto: Reuters
Sidney Crosby je bil najboljši igralec finalne tekme na vikendu zvezd. Foto: Reuters

Crosby in Mathew Barzal sta skupaj k zmagi prispevala deset točk. Oba sta se izkazala s po dvema zadetkoma in tremi podajami.

Vratar Henrik Lundqvist je ubranil vseh deset strelov v prvem polčasu (od skupno dveh) na tekmi tri-na-tri v dvorani SAP Center Arena v Kaliforniji.

Kanadčan Crosby, ki je po tekmi prejel še nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP) tekme, je po tekmi pohvalil tudi 21-letnega rojaka Barzala: "Zaradi njega gre na ledu vse zlahka. Je eden najspretnejših hokejistov, kar sem jih kdaj videl. Njegovo obvladanje ploščka je izjemno, kar pride še posebej do izraza na takšni tekmi, poleg tega pa odlično tudi drsa," je dejal Crosby, ki na petkovi tekmi veščin ni nastopil zaradi bolezni.

Vratarja Lundqvist in Braden Holtby sta pomagala metropolitanski skupini do drugega naslova v štirih letih, odkar tekma zvezd poteka po novem formatu, ko si najboljša skupina v igri tri-na-tri razdeli milijon dolarjev nagrade.

Pri poražencih je Mikko Rantanen dosegel dva gola, njegov moštveni kolega pri Colorado Avalanche Gabriel Landeskog pa enega.

Vodstvo lige NHL je sprejelo pravilo, po katerem morajo igralci obvezno nastopiti na vikendu All-Star, sicer jih lahko doleti suspenz. Zvezdnik Washington Capitals in najboljši po točkah to sezono Aleks Ovečkin se je raje odločil za počitek in tvega suspenz, saj meni, da je urnik tekem že tako in tako preveč natrpan. Anže Kopitar ni prejel dovolj glasov, da bi lahko zaigral med elito.

V polfinalu so hokejisti centralne skupine z 10:4 premagali pacifiško skupino, metropolitanske pa s 7:4 atlantsko.