Najboljši slovenski ekipi sta se dvakrat srečali na pripravljenih tekmah pred mesecem dni. Olimpija je bila boljša z 1:0 in 3:0. Foto: www.alesfevzer.com
Najboljši slovenski ekipi sta se dvakrat srečali na pripravljenih tekmah pred mesecem dni. Olimpija je bila boljša z 1:0 in 3:0. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Zupančič in Jaka Avgustinčič
Nik Zupančič in Jaka Avgustinčič sta lahko zelo zadovoljna z začetkom letošnje sezone. Foto: www.alesfevzer.com
David Rodman je rdeči dres zadnjič nosil v sezoni 2008/09. Foto: MMC RTV SLO

V obračunu za slovenski superpokal se pomerita zmagovalec pokala Slovenije in državni prvak iz pretekle sezone oziroma drugouvrščeno moštvo v državnem prvenstvu, če je zmagovalec obeh tekmovanj ista ekipa.

V lanski sezoni je Olimpija osvojila tako Pokal Slovenije kakor tudi naslov državnih prvakov, zato se bo v boju za superpokal pomerila z državnimi podprvaki, ekipo Sij Acroni Jesenice.
Ob morebitnem neodločenem izidu se igra dolgi, dvajsetminutni podaljšek do prvega gola. Če zadetka ni, se igra novi dolgi podaljšek, predtem pa je treba očistiti tudi led. Ekipi v podaljšku igrata s po štirimi igralci v polju.

David Rodman najprej podpisal za mesec dni
David Rodman
že dober mesec trenira skupaj z jeseniško ekipo. V pretekli sezoni se je v Nemčiji, kjer je igral, huje poškodoval. Poškodba križnih vezi kolena ga je z ledenih ploskev oddaljila za pol leta. Po končanem zdravljenju se je odločil, da bo znova igral v Podmežakli.

Jesenice so mi v zadnjem mesecu omogočile normalen trening in vrnitev na led po poškodbi. V zadnjem času je v ekipi prišlo do nekaj poškodb, jaz sem tukaj, brez kluba in nujno potrebujem nastope in tekme. Tako smo se dogovorili za skupno sodelovanje, najprej sicer za en mesec, pozneje pa je mogoč dogovor tudi za naprej,” je poudaril David Rodman.

Kaj naj rečem, mislim, da tej ekipi nič ne manjka. Poškodbe so pač del športa in temu se je težko izogniti, kar pa sem spremljal nastope Jesenic pa lahko trdim, da so igrali zelo dobro. Proti Olimpiji se ne igra, proti Olimpiji se zmaguje!” je 33-letni napadalec napovedal torkov derbi.

Brus: Derbi nas ne sme preveč ponesti
"Pred nami je tekma za prvo letošnjo lovoriko. Vsaka tekma z Olimpijo ima poseben čar. Mislim, da gremo v to srečanje v dobri formi. Zelo pomembno je, da nas derbi ne bo preveč ponesel. Glave morajo biti mirne," je razmišljal kapetan Miha Brus. Jeseničani so sijajno začeli sezono v Alpski ligi, saj so zbrali maksimalnih 21 točk.

"Škoda, da takih tekem ni več skozi sezono in da ne igramo skupaj v isti ligi. Popravnega izpita na tej tekmi ni. Naša ekipa je v stanju, da to tekmo lahko dobi, in mislim, da se nimamo česa bati. Imamo nekaj poškodb, ampak te so na eni in drugi strani. Na to se ne moremo in ne smemo ozirati,” je dodal izkušeni branilec Aleš Kranjc.

Žan Jezovšek in Nate DiCasmirro sta poškodovana, na treningu pa ni bilo Saša Rajsarja, ki je zbolel.

Zmaji lahko popravijo slab vtis iz Lige Ebel
Olimpija je na zadnjem mestu Lige Ebel. V osmih krogih je ugnala le Innsbruck v Tivoliju, pretekli konec tedna je izgubila v Bolzanu in v Dornbirnu. Trener Ljubljančanov Bojan Zajc bo v Podmežaklo pripeljal tudi vse tujce, v vratih bo Jeff Frazee, potem ko je v Dornbirnu priložnost dobil Jakob Raišp.

Uvodni plošček bo vrgel olimpijski podprvak v jadralnem razredu finn Vasilij Žbogar.