Najmlajši član risov na lanskem svetovnem prvenstvu dizivije I v Astani Jan Drozg je v sezoni 2018/19 dosegel 62 točk na 60 tekmah v mladinski kanadski ligi QMJHL. Foto: www.alesfevzer.com
Najmlajši član risov na lanskem svetovnem prvenstvu dizivije I v Astani Jan Drozg je v sezoni 2018/19 dosegel 62 točk na 60 tekmah v mladinski kanadski ligi QMJHL. Foto: www.alesfevzer.com

Ker še vedno ni jasno, kdaj točno se bo začela nova sezona v Ligi NHL, so se pri moštvu Pittsburgh Penguins odločili, da Drozgu poiščejo klub, v katerem bo lahko ohranjal formo pred začetkom tekmovanj. Glede na položaj, povezan s covidom-19, je sledila odločitev, da se Drozg pridruži zmajem. Pittsburgh ima za čas trajanja pogodbe možnost, da ga vpokliče nazaj v svoje moštvo.

"Položaj je res poseben. Že od marca nisem imel tekem, ne treniram tako kot sicer. Še vedno tudi ni znano, kdaj se bom lahko vrnil v Ameriko. Zame je bilo nujno, da čim prej začnem trenirati in po možnosti igrati tekme pri 'nadomestnemu' klubu. Kar dolgo časa sem čakal na odločitev in zdaj je jasno, da se bom pridružil SŽ Olimpiji. Vesel sem, da lahko na neki način začnem priprave na novo sezono. Seveda je zame lažje, ker ostajam v Sloveniji, dokler me ne vpokličejo nazaj v ZDA. Ko se bo to zgodilo, imam prosto pot, da odidem nazaj v Pittsburgh in nadaljujem svojo sezono tam. Pričakujem dober začetek pri Olimpiji. Mislim, da je to povsem drug hokej, kot sem ga bil vajen. Nekaj časa bom zagotovo potreboval, da se navadim na drug sistem. Upam, da bomo zmagali na čim več tekmah in dosegli čim boljše rezultate. Pričakujem dober začetek in nadaljevanje sezone," je dejal 21-letni Mariborčan, ki je zelo dobro igral tudi na lanskem svetovnem prvenstvu divizije I v Astani.

Drozg je bil najboljši strelec svetovnega prvenstva do 20 let divizije I – skupine B, ki je potekalo sredi decembra 2018 v Tychyju na Poljskem. S štirimi zadetki in osmimi podajami je bil najzaslužnejši za napredovanje Slovenije razred višje.

Dogovor podpisan do 1. junija 2021
Predsednik Miha Butara si je po slabšem uvodu v sezonu oddahnil. Zmaji so prejšnji teden odlično začeli Alpsko ligo. V seštevku dveh tekem so bili boljši od Jesenic (6:1 in 2:2), prvo tekmo v Celovcu so dobili s 4:1, KAC pa v Tivoli prihaja v četrtek zvečer.

"Zadovoljen sem, da smo s Pittsburgh Penguinsi in z Janom sklenili dogovor. Verjamem, da bo veliko doprinesel k naši ekipi – tako v smislu konkurenčnosti kot tudi v tekmovalnosti. Dogovor med kluboma je podpisan do 1. junija 2021, s tem da lahko Pittsburgh Penguinsi Jana vpokličejo nazaj v NHL tudi v času trajanja pogodbe. Prepričan sem, da so tovrstne povezave našega kluba z velikimi tujimi klubi lepa popotnica, in na tem bomo gradili v prihodnje," je bil zadovoljen Butara.