Jakob Brandner je imel imeniten večer. Zbral je kar 43 obramb. Foto: www.alesfevzer.com
Jakob Brandner je imel imeniten večer. Zbral je kar 43 obramb. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so imeli v postavi dva tuja hokejista, igrala sta le Ville Leskinen in Maris Bičevskis. Manjkala sta izkušena dolgoletna reprezentanta Žiga Pavlin in Žiga Pance. V vratih je bil Luka Kolin, prvi vratar Lukas Horak je poškodovan.

Izjemen večer je imel vratar Celja Jakob Brandner, ki je zbral kar 43 obramb. Trener Gal Koren je lahko ponosen na napredek svojih varovancev, ki so se tudi v Alpski ligi odlepili z zadnjega mesta.

Leskinen najbolj spreten v gneči pred vrati Celja
V prvi tretjini sta mreži mirovali, nato pa je Ville Leskinen iz bližine zatresel mrežo Celja v 32. sekundi druge tretjine po podaji Nika Simšiča.

Mintautiškis izenačil ob "power playu"
Olimpija je zapravila številne priložnosti za povišanje vodstva, nato pa je odlični napadalec Mikus Mintautiškis izenačil v 43. sekundi zadnje tretjine. Z natančnim strelom z leve strani je ukanil Kolina, ko so imeli Celjani igralca več. Zaradi zadrževanja s palico je bil izključen Aljaž Predan.

Tudi silovit pritisk zmajev v zadnji tretjini ni obrodil sadov. Celjani so zdržali tudi v petih minutah podaljška ob igri treh proti trem.

Odločali so kazenski streli. Izkušeni Jure Sotlar se je zapletel, Kolin je odbil strela Mintautiškisa in Marka Čepona, Ahmet Jakupović pa ni bil natančen. Pri zmajih sta zadela Predan v prvi seriji in Jaka Sodja v tretji seriji.

Jeseničani z zmago v Kranju na vrhu lestvice
Triglav je izgubil proti Jesenicam z 1:4. V gorenjski metropoli je bil pri železarjih najbolj opazen Martin Bohinc, ki je dosegel dva gola v 2. in 20. minuti ter prispeval podajo pri zadetku Gašperja Glaviča v 35. minuti. Zadnji gol je za goste tik pred koncem tekme dosegel Maj Turšič Sečkar v prazno mrežo, saj je Tomaž Trelc že zapustil vrata. Pri Kranjčanih pa se je med strelce vpisal Gaber Podrekar po četrt ure igre.

Čez dva tedna derbi v Podmežakli
5. decembra bo v Podmežakli derbi najboljših slovenskih ekip. Železarji imajo lepo priložnost, da si zagotovijo prvo mesto po rednem delu. Do konca januarja bodo odigrali šest krogov. Najboljši ekipi se bosta prebili v finale, ki bo odigran po koncu Lige IceHL in Alpske lige.


DRUGI DEL, 2. krog:
TRIGLAV KRANJ - SIJ ACRONI JESENICE
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
85; G. Podrekar 16.; M. Bohinc 2., 20., Glavič 35., Turšič Sečkar 60.

RST PELLET CELJE - SŽ OLIMPIJA
* 1:2 (0:0, 0:1, 1:0)
300; Mintautiškis 41.; Leskinen 21.
* - po kazenskih strelih

Vrstni red: Jesenice 6, Olimpija 5, Celje 1, Triglav 0.