Malo pred polovico tekme so pele pesti, najbolj razgreta sta bila Trevor Gooch in Martin Bohinc. Foto: www.alesfevzer.com
Malo pred polovico tekme so pele pesti, najbolj razgreta sta bila Trevor Gooch in Martin Bohinc. Foto: www.alesfevzer.com

Pred dobrim mesecem dni so železarji v Tivoliju premagali večne tekmece po kazenskih strelih, tokrat pa so bili nemočni in doživeli manjšo katastrofo.

Olimpija se je nadvse resno lotila finalne serije in bila je zelo učinkovita. Po prvi tretjini je vodila s 3:0, po drugi s 7:1. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija se je nadvse resno lotila finalne serije in bila je zelo učinkovita. Po prvi tretjini je vodila s 3:0, po drugi s 7:1. Foto: www.alesfevzer.com

Kumanović zapravil veliko priložnost za vodstvo železarjev
Resda so pred 3000 gledalci v Tivoliju odločno začeli (po dvajsetih sekundah je bil Lovro Kumanović sam pred Olimpijinimi vrati) in bili v prvih desetih minutah še dokaj enakovredni, nato pa je Olimpija zagospodarila in dosegla prvih šest zadetkov.

Olimpija do visoke prednost že po prvi tretjini
V 11. minuti je Žiga Pance zadel okvir vrat, odbiti plošček je prišel do Aljaža Predana, ki je zelene povedel v vodstvo. Izza vrat je spretno zadel usa v hrbet, plošček pa se je odbil v mrežo. V 15. minuti je moral pri Jeseničanih za dve minuti na kazensko klop David Baloh, kar je unovčil Nik Simšič. Kar nekaj zmede je bilo nato v jeseniški obrambi in na 3:0 je že minuto pozneje povišal Maris Bičevskis. Plošček je Tadej Čimžar poslal v lastno mrežo.

Sorodna novica Železarji morajo v finalu odmisliti težave zunaj ledu, pri zmajih bo ključen pristop tujcev

Simšič je v drugi tretjini zadel še trikrat, v 28. minuti pretep
Olimpija je v drugi tretjini hitro dočakala trenutek, ko je bila dve minuti z igralcem več, saj je moral v 22. minuti z ledu Tim Borse. Marcel Mahkovec je lepo našel Simšiča, ki je premagal Žana Usa. Tri minute pozneje je Mahkovec, najboljši mladi igralec Lige IceHL v februarju, ustrelil proti golu, Us je plošček odbil, Simšič pa ga je pospravil v mrežo.

V 28. minuti so bile strasti razgrete, pred golom Žana Usa se je zakuhal pretep, v katerega sta bila vpletena predvsem Martin Bohinc in Trevor Gooch. Oba sta dobila disciplinsko kazen igre, izključitev pa je doletela še Miho Zajca in Žana Usa.

Sorodna novica Rivalstvo med Olimpijo in Jesenicami: veliki preobrati, incidenti in nepozabne sedme tekme

Čimžar prvi premagal Horaka
Tudi Horak ni ostal nepremagan, zadetek za Jesenice je po protinapadu dosegel Čimžar po podaji Žana Jezovška. V zadnji minuti druge tretjine je Aljaž Predan z diagonalnim strelom z leve strani Olimpiji spet priboril šest golov prednosti.

Sotlar v vratih železarjev v zadnji tretjini
Zadnja tretjina se je začela s spremembo v vratih Jesenic, trener Gaber Glavič je dal priložnost mlademu Ianu Sotlarju. Olimpijin napad se je malce umiril, se je pa mreža na obeh straneh stresla še po dvakrat. Zmaji so ob visokem vodstvu močno spustili ritem, kar so Jeseničani najprej izkoristili za drugi zadetek, uspešen je bil Urban Sodja po protinapadu. S tretjim zadetkom na tekmi je pet minut pred koncem ma 8:2 povišal razigrani Predan. Ob koncu tekme pa sta ekipi dosegli še vsaka po gol.

Stari recept: na štiri zmage
V tej sezoni se je Hokejska zveza odločila, da se vrne k preizkušenemu receptu igranja na štiri zmage in k bolj običajnemu terminu. V prejšnji sta namreč ista tekmeca o prvaku odločala v seriji le na dve zmagi, ki ju je favorizirana zasedba iz Ljubljane dosegla že po dveh tekmah, ter že v prvi polovici januarja, še pred končnico regionalnih tekmovanj.

Olimpija na uvodni tekmi finala do vrha napolnila mrežo Jesenic

Finale, prva tekma:
SŽ OLIMPIJA – SIJ ACRONI JESENICE
9:3 (3:0, 4:1, 2:2) (v zmagah 1:0)
3000; Predan 11., 40., 56.; Simšič 17., 22., 25., 30., Bičevskis 18., Mehle 59.; Čimžar 36., Jezovšek 46., Pazlar 60.

Druga tekma, nedelja ob 17.00:
SIJ ACRONI JESENICE – SŽ OLIMPIJA

Tretja tekma, torek ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA – SIJ ACRONI JESENICE

Četrta tekma, petek, 15. marca, ob 19.00:
SIJ ACRONI JESENICE – SŽ OLIMPIJA

Igrajo na štiri zmage. Morebitna peta tekma bo 17. marca, šesta 19. marca in sedma 22. marca.