Miha Brus se je izkazal na obeh finalnih tekmah državnega prvenstva v pretekli sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Brus se je izkazal na obeh finalnih tekmah državnega prvenstva v pretekli sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Jesenic
Navijači Jesenic se veselijo derbija v torek v Podmežakli. Foto: Drago Cvetanovič

Dolgoročni načrti vključujejo tudi želje po vrnitvi v Ligo Ebel, kjer so Jeseničani igrali med letoma 2006 in 2012, a se je zgodba zaradi velikih dolgov slabo končala. Zdaj v Podmežakli, ki v prenovljeni podobi še ni doživela nekdanje hokejske vročice, pišejo novo poglavje jeseniškega hokeja. Projekta se bodo lotili postopoma, brez preskakovanja. Za začetek si želijo, da bi se uvrstili v vrh v Ligi INL in v državnem prvenstvu.

Pogačar računa na 2.000 gledalcev na derbiju
Že v torek se obeta derbi državnega prvenstva, na sporedu bo tekma med ekipo Sij Acroni Jesenice in Telemachom Olimpijo. Zmaji v DP-ju nastopajo s pomlajeno ekipo (brez prvih treh napadov), a na Jesenicah upajo, da se bodo v torek pokazali z vsemi najboljšimi in tako dodali dodatno vrednost dvoboju. "Navijači in gledalci so najpomembnejši dejavnik. Eden glavnih ciljev je imeti do konca sezone vsaj enkrat polno dvorano in derbi z Olimpijo je mogoče prava priložnost za to," je dejal predsednik kluba Anže Pogačar, ki računa na vsaj 2.000 gledalcev.

"Začeli smo pred pol leta, ko smo si rekli, da je nedopustno, da Jesenice ostajajo brez članskega hokeja. Začeli smo obiskovati potencialne pokrovitelje, naleteli smo na pozitiven odziv. Še vedno je jeseniški hokej blagovna znamka, spoštujejo zgodovino in z novimi ljudmi si ob transparentnem delovanju še želijo sodelovanja. Zato želimo povrniti jeseniškemu hokeju sijaj in lahko smo zadovoljni, da smo prišli tako daleč, da smo lahko prevzeli Team Jesenice, fante, ki so lani nastopali pod okriljem HZS-ja, in se prijavili v Ligo INL," je dodal Pogačar.

Želijo si dolgoročno sodelovanje z Acronijem
Pridobitev največjega lokalnega pokrovitelja je bil eden izmed temeljnih kamnov za nov jeseniški vzpon. V klubu so povedali, da so bila pogajanja s podjetjem naporna, a so se v Acroniju držali dogovora - če bodo na Jesenicah znova zagnali zdrav hokejski projekt, v katerem bodo sodelovali manjši pokrovitelji, se bodo pridružili tudi sami. Dogovor o sodelovanju za zdaj velja za sezono 2014/15, a imajo namen utrditi dolgoročno sodelovanje. Vrednosti finančnega vložka predsednik kluba ni želel razkriti, pa tudi ob vprašanjih o Ligi Ebel je bil precej previden. "To je seveda dolgoročen cilj. A če razmišljamo, da bi šli nazaj v Ligo Ebel z milijonom ali 800 tisočaki, bi se nam v Avstriji, po domače povedano, smejali. Za malo denarja malo muzike, ne želimo pa si, da bi se ponovila zgodba zaradi prevelikih želja. Ne gremo z glavo skozi zid. Če bi nam uspelo prepričati sponzorje, da bi povečali prispevke, bi morda šlo. Ne pa za vsako ceno."

Rekelj: Naša igra se bo stopnjevala
Jeseničani so peti na lestvici Lige INL, v DP-ju pa še neporaženi. Z doseženim je skoraj povsem zadovoljen tudi trener Gorazd Rekelj. "Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo naredili v dveh mesecih. Dobro igramo, smo na želeni ravni, res pa je, da s točkovnim izkupičkom nisem zadovoljen. Gostovanja v Avstriji so vedno težka, a to letos ne bo izgovor. Glede na to, kakšno ekipo imamo, smo sposobni poseči po visokih uvrstitvah. Potrebujemo še nekaj časa, da uredimo nekaj malenkosti, a mislim, da se bo naša igra stopnjevala in da bomo vse boljši in boljši."

"Vzdušje je res v redu, na visoki ravni. S fanti se poznamo dolgo, vse je v redu, morda le zadnji konec tedna ni bilo najboljšega razpoloženja, ker smo tesno izgubili. A o tem smo se že pogovorili, tako da je tudi glede tega spet vse v najlepšem redu," je poudaril kapetan Miha Brus in dodal, da je ekipa v primerjavi s prejšnjo sezono napredovala na vseh ravneh, tako tekmovalno kot organizacijsko.