Jean Philippe Lamoureux je znova branil odlično. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jean Philippe Lamoureux je znova branil odlično. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
James Sixsmith
James Sixsmith je znižal na 3:2 in vlil železarjem nekaj upanja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tomi Mustonen
Tomi Mustonen je zadel za Olimpijo v rednem delu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tomi Hafner
Tomi Hafner je dal prvi jeseniški gol. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Železarjem je na zadnjih dveh tekmah uspelo vpisati prve točke. V petek so prvič tudi zmagali, ko so na Jesenicah ugnali Beljak, z gostovanja v Gradcu pa se znova vračajo praznih rok. Za nameček se je poškodoval še Martin Tuma.

Drugače je bilo v Ljubljani, kjer so zmaji poskrbeli, da sta dve točki ostali v Tivoliju. Dunajčani so izenačili sedem minut pred koncem, bili nato podjetnejši, vendar jim razpoloženega Jeana Philippa Lamoureuxa ni uspelo še drugič premagati. Odločitev je padla šele po kazenskih strelih, za zmago je zadel Eric Pance.

Olimpija do hitrega vodstva
Zmaji so povedli že po šestih minutah igre, ko so imeli igralca več na ledu. Izključen je bil Francois Fortier. Izjemno akcijo je izpeljal Eric Pance, ki je našel Tomija Mustonena, Finec pa je brez težav matiral Reinharda Divisa. V drugi tretjini sta obe ekipi prikazali všečen hokej, a sta mreži ostali nedotaknjeni, zato pa so zapele pesti. Spopadla sta se Boštjan Groznik in Jonathan Ferland, pomerila pa sta se tudi Miha Verlič in Tayor Holst. Vsi "petelini" so si prislužili disciplinsko kazen igre.

V 53. minuti je Dunaj izenačil. Aleš Mušič je ob igralcu manj, ko je bil izključen Andrej Hebar, zadrsal v protinapad sam proti vratom, vendar je streljal prek vrat. Plošček se je od ograde odbil nazaj in protinapad so imeli gostje. Štirje Dunajčani so se znašli proti dvema Ljubljančanoma in Ross Lupaschuk je premagal razpoloženega Lamoureuxa. Po golu so na ledeni ploskvi povsem prevladovali Capitalsi. Minuto pred koncem so gostje dosegli zadetek, vendar so ga sodniki razveljavili, saj je bil dosežen po sodnikovem pisku.

Goličič in E. Pance zadela za zmaje
V podaljšku sta mreži ostali nedotaknjeni, tako da so zmagovalca odločili kazenski streli. V prvi seriji je bil uspešen Boštjan Goličič, vendar je v drugi za izenačenje poskrbel Peter Casparsson. V četrti seriji je bil nato natančen Eric Pance, poskus Casparssona pa je Lamoureuxu uspelo zaustaviti.

Dva gola Gradca v manj kot dveh minutah
Slovenski prvaki so v Gradec prišli brez treh hokejistov, v domači vrsti pa so manjkali štirje, med njimi tudi prvi strelec Zdenek Blatny. V peti minuti so železarji ostali še brez Tume, ki so ga morali celo odpeljati na pregled v bolnišnico. Po izgubi Tume so Jeseničani padli v igri in v deveti minuti je Gradec povedel. Uspešen je bil Daniel Woger, dve minuti pozneje pa je zadel še Dustin Van Ballengooie.

Gostitelji so imeli vse niti v svojih rokah vse do 29. minute, ko je po natančni podaji Andreja Židana znižal Tomi Hafner. Le pol minute pozneje je bil izključen Anže Kuralt, domača zasedba pa je za povišanje vodstva potrebovala le 18 sekund igre z igralcem več. Za 3:1 je zadel Harry Lange. Nato je Michala Fikrta v vratih zamenjal Gašper Krošelj. Železarji so v zadnji tretjini pritisnili, vendar je bil v domačih vratih zelo razpoložen Fabian Weinhandl. Nekaj upanja je gostom vlil James Sixsmith, ki je po hitri akciji mrežo zatresel v 53. minuti.

8. KROG
GRADEC - ACRONI JESENICE
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
1.400; Woger 9., Van Ballegooie 11., Lange 31.; Hafner 29., Sixsmith 53.

TILIA OLIMPIJA - DUNAJ
2:1 (1:0, 0:0, 0:1) - po kazenskih strelih
2.200; Mustonen 7.; Lupaschuk 53.

LINZ - SALZBURG
6:4 (4:2, 0:1, 2:1)

KAC CELOVEC - ORLI ZNOJMO
5:1 (3:0, 2:0, 0:1)

SAPA FEHERVAR - MEDVEŠČAK
3:2 (1:2, 1:0, 0:0) - v podaljšku

BELJAK je bil prost.

Lestvica:                 *         
KAC CELOVEC          7  6 1 0 +19 13
TILIA OLIMPIJA       8  6 1 1  +5 13
LINZ                 7  6 0 1  +7 12
SAPA FEHERVAR        8  4 1 3  -1  9
GRADEC               8  4 0 4  +1  8
MEDVEŠČAK            7  3 2 2   0  8
SALZBURG             7  4 0 3  -1  8
DUNAJ                7  3 2 2  -1  8
VSV BELJAK           7  2 0 5  -8  4
ORLI ZNOJMO          7  1 2 4 -14  4
ACRONI JESENICE      7  1 1 5  -7  3
                                    
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
    strelih prinaša eno točko