Navijači železarjev so pripravili lepo slovo od dolgoletnega kapetana. Foto: Iztok Novak
Navijači železarjev so pripravili lepo slovo od dolgoletnega kapetana. Foto: Iztok Novak

Tekmo v Podmežakli so po desetih minutah in desetih sekundah prekinili in se z manjšo slovesnostjo zahvalili rdeči 10-ki, Dejanu Varlu, ki je pred začetkom sezone postavil drsalke v kot. 36-letnik, ki je kar 18 od 19 let profesionalne kariere igral v rdečem jeseniškem dresu, pa se ne poslavlja povsem. V prihajajoči sezoni bo pomagal trenerju železarjev Ildarju Rahmatulinu.

Železarji so tekmo začeli bolje in povedli že 3:0, Beljačani pa so najprej znižali na 3:1 in 3:2. Jeseničani so zadeli še četrtič, a so jih Avstrijci še enkrat več ujeli. Za rdeče sta po dvakrat zadela Andrej Troščinski in Rok Tičar.

S prijateljskim izzidom 2:2 so se na prijateljski tekmi, ki je potekala v zaprti dvorani Tivoli, razšli hokejisti Olimpije in zagrebškega Medveščaka, novega člana Lige Ebel. V drugi tretjini so z dvema goloma povedli medvedi, zmajem pa je remi z dvema zadetkoma zagotovil Kevin Mitchell.

V torek se bosta Jesenice in Olimpija pomerila na Jesenicah, dan kasneje pa v Ljubljani. Liga Ebel se bo začela 10. septembra s tekmo lanskih finalistov KAC-em in Salzburgom, naslednji dan pa bodo sledile ostale tekme. Prvi večni derbi bo na sporedu 13. septembra ko bodo v Tivoli prišli železarji.

Foto: Iztok Novak