Andrej Hebar je z lepim strelom v 45. minuti odločil tekmo. Foto: BoBo
Andrej Hebar je z lepim strelom v 45. minuti odločil tekmo. Foto: BoBo
Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar je lahko zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Foto: BoBo
Risi porazili Ruse

Slovenija je povedla z igralcem več na ledu. Andrej Hebar, ki se je šele pridružil reprezentanci in v prvem napadu zamenjal Roka Tičarja, je streljal, odbiti plošček pa je Robert Sabolič poslal v mrežo. Po prvi tretjini so Rusi le dvakrat streljali na gol Roberta Kristana, Slovenci pa so ubranili štiri "power playe".

Aleš Mušič je na začetku druge tretjine povišal na 2:0, potem ko je izkoristil podajo Davida Rodmana z leve strani. Toda Rusi so v pičli minuti izid izenačili. Pred vrati sta bila spretna Mahail Anisin (to sezono četrti strelec ruske luge KHL) in Jevgenij Ketov. V drugi tretjini risi niso znali izkoristiti šestih ruskih izključitev. Ob igri pet na tri je Žiga Jeglič zgrešil prazna vrata.

Vratarja slovenske reprezentanca Roberta Kristana so bralci spletne strani www.eurohockey.com zaradi odličnih predstav v dresu Medveščaka razglasili za najboljšega evropskega igralca meseca novembra.

Odločilni zadetek je v 45. minuti dosegel Hebar, ko je s strelom pod prečko matiral vratarja Sudnickija. Akcijo je pripravil Rodman. Pritisk v zadnjih desetih minutah so Slovenci zdržali, tudi ob ruski igri brez vratarja. Zasluženo so se pred več kot 2.000 gledalci veselili prve zmage nad Rusi, ki pa so resda igrali s svojo tretjo reprezentanco po kakovosti. Gre za hokejiste, mlajše od 26 let. Za igralca tekme je bil izbran Žiga Jeglič.

Turnir Euro Challenge, 2. dan:
SLOVENIJA - RUSIJA II
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Sabolič 10., Mušič 22., Hebar 45.; Anisin 25., Ketov 26.

FRANCIJA - NORVEŠKA 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Romand 39., Beron 47., Hecquefeville 48.; Ask 44.

Sobota ob 12.00:
NORVEŠKA - RUSIJA II

Ob 16.00:
SLOVENIJA - FRANCIJA

Vrstni red: Slovenija 4, Rusija in Francija po 2, Norveška 0 točk.

SP divizije I (U-20), Garmisch, 4. krog:
SLOVENIJA - NORVEŠKA
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Strelec za Slovenijo: Rok Leber (14. minuta).

Slovenija je po štirih krogih na 4. mestu in nima več možnosti za eno od prvih dveh mest, ki vodita v elitno skupino.

Risi porazili Ruse