Lukaš Hvila je takole načel mrežo Dunaja. Foto: Marko Kovič
Lukaš Hvila je takole načel mrežo Dunaja. Foto: Marko Kovič
Gašper Krošelj
Gašper Krošelj je imel v zadnji tretjini tekme na Dunaju ogromno dela. Foto: Marko Kovič
Justin Taylor
Justin Taylor je svoji ekipi v Salzubrgu priboril točko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
John Hughes
John Hughes je dosegel zadetek proti svojemu nekdanjemu klubu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Nove točke se veselijo tudi hokejisti Tilie Olimpije, ki so v Salzburgu dvakrat zaostajali, a izsilili podaljšek z zadetkom Justina Taylorja v 54. minuti. Ker zmagovalec tudi po podaljšku ni bil znan, so prišli na vrsto kazenski streli, ki pa so jih bolje izvedli domači hokejisti. Ljubljančani so po odigranem 6. krogu na drugem mestu, medtem ko so železarji še vedno prikovani na dno lestvice Lige Ebel.

Krošelj v prvih 40 minutah ni klonil
Po prvi tretjini brez golov so prav železarji prvi povedli, ko je v 25. minuti v polno zadel Lukaš Hvila po podaji Patricka Bergströma. Dunajčani so lovili prvo domačo zmago v sezoni, a vsaj v uvodnih dveh tretjinah ni kazalo, da jim bo uspelo. Gostje so se dobro branili, vratar slovenske ekipe - tokrat je bil med vratnicama Gašper Krošelj - pa v prvih 40 minutah ni klonil. Obe ekipi sta imeli v tem delu po dvakrat igralca več na ledu, toda prednosti nista izkoristili.

Festival zadetkov v zadnji tretjini
Zadnji del pa je bil zelo razgiban. Bolje so ga začeli gostje, saj so v 40. sekundi zadnje tretjine povišali vodstvo po napadu švedske naveze. Z igralcem več je bil natančen Marcus Olsson. A prednost 2:0 ni zadoščala, saj so se Dunajčani vrnili in v 50. minuti je bil izid spet izenačen.
Pusa zagotovil točko
To pa je bil šele začetek razburljive končnice. Najprej so se veselili gostje prek Andreja Židana v 51. minuti. Le minuto zatem je Harald Ofner poravnal na 3:3. Krošelj je moral še četrtič po plošček v mrežo, ko ga je premagal Daniel Nageler. Ko se je že zdelo, da je domačim uspelo narediti popoln preobrat, pa so po prekršku Benoita Grattona ostali z igralcem manj na ledu, prednost je v predzadnji minuti izkoristil Antti Pusa in gostom s četrtim golom tudi prinesel sploh prvo točko v sezoni.

Priložnost za drugo so imeli Jeseničani v podaljšku in kazenskih strelih, kjer pa so bili spretnejši domači, odločilni zadetek je dosegel Jonathan Ferland.

Zmaji vseskozi napadali
Ljubljančani so željo po dobrem nastopu pokazali že v uvodni tretjini. Priigrali so si več lepih priložnosti, že v četrti minuti je kapetan Žiga Pance dobro zaposlil vratarja Joshuo Tordjmana, Jamie Fraser pa odbitega ploščka ni znal pospraviti v mrežo. Dve minuti pozneje pa je vratar Salzburga ustavil še strel Fraserja. V 15. minuti je za malo zgrešil Matej Hočevar.
Na začetku druge tretjine pa je Salzburg povedel, Dominique Heinrich je s strelom pod prečko načel mrežo zmajev. Ljubljančani hitro odgovorili z golom nekdanjega Salzburžana Johna Hughesa. V 30. minuti je bil Daniel Welser sam pred ljubljanskim vratarjem, a ni zadel, v 39. minuti pa so imeli Ljubljančani nekaj smole, saj je vratar strel Roberta Earla že ubranil, a se je plošček od drsalk gostujočih branilcev odbil nazaj v mrežo.

Abid zadel odločilni strel
V zadnjih tretjini so imeli domači več kot minuto dva igralca več, zeleno-beli pa so vse nalete odbili. Zmaji so bili blizu izenačenju v 48. minuti, ko je Aleš Mušič zadel vratnico. Salzburg pa je z enako mero vrnil tri minute pozneje. V 52. minuti je bil tudi Anže Ropret blizu golu, ko je za las zgrešil. Izenačenje pa je sledilo v 55. minuti, prav po podaji Ropreta je Taylor podstavil palico in spravil plošček v gol. To je že bila prva velika točka za zmaje, ki v Salzburgu niso zmagali že od 28. decembra 2008.
V podaljšku ni bilo gola, zelo blizu je bil Petr Šachl, ki mu ni uspelo potisniti ploščka mimo vratarja Joshue Torjmana. Pri kazenskih strelih je drugo točko rdečim bikom priigral Ramzi Abid. Kljub porazu pa so se gostje na lestvici prebili na drugo mesto, za KAC, edino še neporaženo ekipo v ligi.

6. krog:
DUNAJ - ACRONI JESENICE
* 5:4 (0:0, 0:1, 4:3)
4.100; Lupaschuk 48., Pinter 50., Ofner 52., Nageler 58.; Hvila 25., Olsson 41., Židan 51., Pusa 59.

SALZBURG - TILIA OLIMPIJA
* 3:2 (0:0, 2:1, 0:1)
1.856; Heinrich 23., Earl 39.; Hughes 28., Taylor 54.

KAC - SAPA FEHERVAR
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

BELJAK - MEDVEŠČAK
2:4 (0:2, 2:2, 0:0)

GRADEC - ORLI ZNOJMO
7:1 (2:1, 5:0, 0:0)

LINZ je prost.

* - po kazenskih strelih

Lestvica:              *         
KAC CELOVEC       5  5 0 0 +16 10
TILIA OLIMPIJA    6  4 1 1  +3  9
LINZ              5  4 0 1  +4  8
SALZBURG          5  4 0 1  +3  8
DUNAJ             6  3 1 2   0  7
MEDVEŠČAK         5  3 0 2  +2  6
SAPA FEHERVAR     6  2 1 3  -3  5
GRADEC            6  2 0 4  -2  4
VSV BELJAK        6  2 0 4  -6  4
ORLI ZNOJMO       5  1 2 2  -9  4
ACRONI JESENICE   5  0 1 4  -8  1
                                 
* - poraz po podaljšku oz. 
kazenskih strelih prinaša
eno točko.