Stadion za Bežigradom je pripravljen za tri tekme v prihodnjih petih dneh. Foto: Aleš Fevžer
Stadion za Bežigradom je pripravljen za tri tekme v prihodnjih petih dneh. Foto: Aleš Fevžer
Bojan Zajc
Bojan Zajc je vodil edini trening na stadionu pred tremi tekmami. Foto: Aleš Fevžer
Bežigrad
Popoldne so delavci namestili stole na obe montažni tribuni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bežigrad
Ledena ploskev je v zelo dobrem stanju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za Bežigradom vse pripravljeno za spektakel

Popoldne so delavci postavljali stole na montažni tribuni. Blata ni več, saj so v okolico ledene ploskve pripeljali veliko peska. V petek bodo posebni gostje člani zlate nogometne generacije. Prišla bo večina junakov, ki so na Plečnikovem stadionu spisali nepozabne zgodbe.

Za tekmi z Beljakom in Medveščakom ni več vstopnic za tribuni, še pa je mogoče kupiti vstopnice za stojišča. Za torkovo tekmo proti KAC-u je mogoče dobiti vstopnice tudi še za tribuno. Za petkovo tekmo proti Beljaku je bilo prodanih več kot 6.000 vstopnic.

Na stadion bo mogoč vstop le skozi vhod z Dunajske ceste (pod arkadami). Gledalci bodo tako na poti do tribun prečkali zabaviščni del prizorišča.

Kuhna malce skrbi manjše igrišče
Trening pod reflektorji je potekal eno uro. Vratar Jerry Kuhn je bil zelo zadovoljen, da je lahko preizkusil ledeno poloskev: "Obetajo se zelo zanimive tekme. Igrišče je manjše, koti so drugačni. Na treningu sem na začetku prejel nekaj nenavadnih golov, saj nisem bil navajen na drugačne kote strelov. Zelo pomembno bo, da se na ogrevanju hitro privadim na razmere. Ta trening mi je zelo pomagal. Kvaliteta ledu je solidna, veliko je 'snega'."

"Letos smo že igrali na prostem v Pulju, bilo je nepozabno. Tudi zimska klasika ima svoj čar, za vedno si bomo zapomnili te tekme. Prihajajo tri močne ekipe, obeta se hud boj za točke. Beljak ima zelo močno ekipo in verjetno bo napeto vse do konca," je še dodal Kuhn.

Mušič: Na ledu ni nobenih prijateljev
Kapetan Aleš Mušič je bil zelo dobre volje. "Občutki so enkratni. Ne treniramo vsak dan na stadionu, komaj čakam, da se tekma začne. Ne vidim nobene pomanjkljivosti. Ograda je celo boljša kot v Tivoliju, plošček se malce bolj odbija. Preoblekli se bomo v Tivoliju, morda malce nenavadno, a bomo pač malce potrpeli," je pojasnil Mušič, ki mu letos ne gre po načrtih, saj je dosegel šele dva zadetka.

"Vsi poznamo ekipo Beljaka, veliko jih je lani igralo za nas. Na ledu ni nobenih prijateljev. Še vedno smo v igri za preboj med najboljših šest, še vedno lahko izpolnimo cilj, ki smo si ga postavili pred sezono. Če bomo dobili vse tri tekme, bomo verjetno že zares blizu temu cilju," je dejal kapetan zeleno-belih.

"Groza": V petek bo tekma polna čustev
Ljubljenec navijačev Boštjan Groznik se veseli novega izziva: "Pričakujem, da nas bodo navijači ponesli. Verjetno bodo tribune povsem polne. Spektakel je zagotovljen, a mi potrebujemo predvsem točke; najbolje bi jih bilo osvojiti kar vseh šest, potem bi zares imeli lepe možnosti za šesto mesto. Petkova tekma bo polna čustev, saj zares dobro poznamo ekipo Beljaka."

Zajc: To bo "gostovanje" z našimi navijači na tribunah
"Ta trening ne bo velika prednost pred tekmeci, zelo pa je pomagal organizatorjem, ki morajo odpraviti še nekatere pomanjkljivosti. Led je zelo dober, mi pa bomo skušali postaviti piko na i spektaklu. Bolje igramo na gostovanjih, zato bo to neke vrste gostovanje, kjer pa bomo imeli podporo svojih navijačev," je razmišljal trener Bojan Zajc.

"Točk je v rednem delu še dovolj, vsaka izgubljena točka pa zdaj zelo boli. Šestega mesta nismo nikoli objavili za cilj, bolj so o tem pisali novinarji in vse skupaj preračunavali kot kakšen sistem GPS. V Celovcu nikakor nismo uspeli zadeti, tudi z igralcem ali celo dvema več. Tudi ostali izidi nam na gredo na roko, treba je zbrati precej več točk za preboj med šesterico kot v lanski sezoni. To moramo zdaj popraviti, tudi Beljak ima svojo računico, nima še zagotovljenega mesta med najboljšimi šestimi ekipami. Obeta se velika bitka," je sklenil strateg Olimpije.

38. krog, petek ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - VSV BELJAK

LINZ - DORNBIRN

DUNAJ - INNSBRUCK

SAPA FEHERVAR - SALZBURG

GRADEC - ORLI ZNOJMO

MEDVEŠČAK - KAC CELOVEC

Lestvica:                 *          
DUNAJ               37 24 5  8 +28 53
MEDVEŠČAK           37 24 4  9 +36 52
VSV BELJAK          37 22 2 13 +28 46
GRADEC              37 20 6 11  +8 46
LINZ                37 21 1 15  +8 43
ORLI ZNOJMO         37 18 6 13 +10 42
KAC CELOVEC         36 20 2 15  +1 42
SALZBURG            37 19 3 15 +35 41
SAPA FEHERVAR       37 19 3 15  -2 41
TELEMACH OLIMPIJA   36 17 3 16 -11 37
DORNBIRN            37 11 3 23 -48 25
INNSBRUCK           37  5 3 28 -93 15
                                     
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih 
    strelih prinaša eno točko

Za Bežigradom vse pripravljeno za spektakel