Jamie Fraser bo po odlični sezoni pri Olimpiji kariero nadaljeval na Dunaju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jamie Fraser bo po odlični sezoni pri Olimpiji kariero nadaljeval na Dunaju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

26-letni branilec je v Ligi Ebel odigral 60 tekem, zbral je 37 točk, zaradi česar se ga v razširjenem avstrijskem prvenstvu drži sloves enega najučinkovitejših branilcev. Kanadčan je zelo izkušen branilec, kalil se je v ameriških nižjih ligah, v sezoni 2006/07 pa je zaigral tudi v Ligi AHL. Tam je za Syracuse Crunch, Bridgeport Sound Tigers in Houston Aeros odigral skupaj 262 tekem in zbral 82 točk (27 golov in 55 podaj).

Na Dunaju že skoraj kompletna ekipa
Na Dunaju so se očitno odločili popolnoma prevetriti zasedbo. Dunajčani so sezono Lige Ebel sicer končali v četrtfinalu, kjer jih je izločil poznejši prvak Linz (4:3). V obrambi bo Fraser pri Capitalsih zaigral še z izvrstnim Adrianom Veidemanom, ki je prestopil iz Linza, ekipi pa se je iz vrst Salzburga pridružil še napadalec Michael Schiechl. Ekipa Dunaja je za sezono 2012/13 skoraj že kompletna, v klubu je trenutno 19 hokejistov.

Ekipo izpod Rožnika so po odhodu glavnega trenerja Hannuja Järvenpääja zapustili že Matija Pintarič, Justin Taylor, Brad Cole in Scott Hotham.