Robert Kristan bo prvi vratar reprezentance, ki bo na turnirju igrala brez Anžeta Kopitarja. Foto: EPA
Robert Kristan bo prvi vratar reprezentance, ki bo na turnirju igrala brez Anžeta Kopitarja. Foto: EPA
Marcel Rodman
Marcel Rodman bo eden ključnih členov reprezentance na turnirju v Nemčiji. Foto: MMC RTV SLO

S širšega seznama so izpadli Jurij Goličič, Rok Pajič, Tomi Hafner in Žiga Jeglič, medtem ko sta bila na prvotnem spisku tudi Žiga Svete, ki je povabilo zaradi selitve na Finsko in Uroš Vidmar, ki se je poškodoval v soboto. Na seznamu je največ Jeseničanov (13), hokejistov Olimpije je le pet.

Na led že v četrtek
Olimpijski turnir v Hanovru se bo začel 5. februarja, ko se bo Slovenija pomerila z Avstrijo, 7. februarja bo sledil obračun z Japonsko, dan kasneje pa še z Nemčijo. Vzporedno bosta potekala tudi turnirja v Rigi (Madžarska, Italija, Latvija in Ukrajina) in Oslu (Danska, Francija, Kazahstan in Norveška). Na olimpijske igre prihodnje leto se bodo uvrstili zmagovalci skupin.

Seznam reprezentantov:

Vratarji: Robert Kristan (Mora, Švedska), Andrej Hočevar (Acroni Jesenice) in Aleš Sila (Tilia Olimpija).

Branilci: Aleš Kranjc, Mitja Robar, Miha Rebolj, Damjan Dervarič, Sabahudin Kovačevič (vsi Acroni Jesenice), Žiga Pavlin, Andrej Tavželj (oba Tilia Olimpija) in Jakob Milovanovič (Briancon, Francija).

Napadalci: Marcel Rodman, David Rodman, Andrej Hebar, Tomaž Razingar, Gregor Polončič, Anže Terlikar, Marjan Manfreda (vsi Acroni Jesenice), Ivo Jan (Graz 99ers, Avstrija), Edo Terglav (Briancon, Francija), Aleš Mušič, Matej Hočevar (oba Tilia Olimpija) in Mitja Šivic (Grenoble, Francija).

A. B.