Shane Heffernan se veseli vrnitve v Podmežaklo. Foto: www.alesfevzer.com
Shane Heffernan se veseli vrnitve v Podmežaklo. Foto: www.alesfevzer.com

Imel je težave s poškodbo in je na vsak način poskušal pomagati Jesenicam do naslova državnega prvaka. V finalu ni mogel pokazati vsega znanja, Jeseničani pa so izgubili po napeti seriji proti Olimpiji z 2:3 v zmagah. Grenkobe poraza ni pozabil, zato si želi postati prvak z železarji v novi sezoni.

Jesenice so mu ostale v lepem spominu in rad se vrača. Svoje dolge lase je podaril organizaciji Ključ ljubezni, ki izdeluje lasulje za ljudi, ki so svoje lase izgubili v boju z rakom. Na priprave bo prišel 12. avgusta.

"V spominu mi je ostalo vse, kar se je zgodilo v času, ki sem ga preživel na Jesenicah. Do mene ste bili vsi zelo prijazni in gostoljubni. Užival sem vsak dan, ko sem prihajal v dvorano in se družil s fanti iz ekipe. V klubu dela malo ljudi in opazil sem da posameznik opravlja dve, tri ali več funkcij, da dajete vse za ekipo in da trdo delate za nas. To seveda pri meni ni ostalo neopaženo. Zelo dobro se spomnim tudi navijačev na tekmah proti Olimpiji. Vzdušje, ko smo prišli na led v polni dvorani Podmežakla, je bilo neverjetno," je pojasnil Heffernan.

"Moj prvi cilj za naslednjo sezono je, da z Jesenicami osvojimo naslov državnega prvaka. Aprila smo bili zelo blizu, saj je prvaka odločila zadnja tekma v seriji. Zadovoljen bom le, če bomo naredili korak naprej. Kar pa se tiče nastopov v novi ligi, pa je vse skupaj preveč novo, da bi lahko kaj konkretno napovedal. Marsikaj bo drugače kot lani. Tiste osebne cilje pa bom zadržal za sebe," je še dodal Kanadčan.

Trener Nik Zupančič je zgradil zelo dobro ekipo in obeta se zelo zanimiva sezona v Podmežakli. Prva tekma Alpske lige proti Gardeni bo 17. septembra.