Slavija je v zadnjem krogu potrebovala točko, brez težav pa prišla do obeh. Foto:
Slavija je v zadnjem krogu potrebovala točko, brez težav pa prišla do obeh. Foto:
Veselje hokejistov Slavije
Dva zadetka so Založani dosegli celo z igralcem manj!
Olimpiji preostane le dvoboj za tretje mesto.
Lov Ljubljančanov za Slavijo ni uspel.

Po dveh spodrsljajih Založanov proti neposrednemu tekmecu Olimpiji in torkovi zmagi zmajev nad železarji, so vsi pričakovali klasični finale Jesenice - Olimpija, kar pa je bil račun brez krčmarja.

Da desetkratnega prvaka Olimpije prvič od samostojnosti ni v finalu, so s štirimi zadetki v razmiku 10 minut ob koncu druge in na začetku zadnje tretjine poskrbeli Andrej Hebar, Blaž Emeršič, Dejan Kontrec in Mare Kumar. Poraz branilcev naslova je omilil Anže Terlikar.

Bolje so srečanje začeli železarji, kar pa ob disciplinirani obrambi gostov ni obrodilo sadu. Najlepšo priložnost je v prvih 20 minutah zapravila Slavija, potem ko Kontrec ni kronal samostojnega prodora.

Dvakrat zadeli z igralcem manj
V drugi tretjini so bili gosti vse bolj nevarni. Ob prednosti dveh igralcev več je Jaka Adlešič zadel prečko. Na drugi strani je Terlikarju zadetek preprečila vratnica. Rumeno-črni so povedli po lepem diagonalnem strelu Hebarja, 47 sekund pred koncem sredn je tretjine pa jim je vrata v finale na stežaj odprl Emeršič.

Vse je bilo rešeno na začetku zadnjih 20 minut, ko sta v razmiku 28 sekund, obakrat z igralcem manj na ledu (!?) jeseniškega vratarja premagala še Kontrec in Kumar.

Zmaji z enim ušesom na Jesenicah
Olimpija, ki je upala, da bodo Jeseničani premagali Slavijo, je v zadnjem krogu dosegla pirovo zmago 6:0 proti Alfi. Zeleno-beli so svoje delo s tremi zadetki opravili že v prvi tretjini, nato pa bili z enim ušesom na Jesenicah, kjer se je tekma začela pol ure pozneje. Čudeža tam ni bilo, tako da jim zdaj preostane le še borba z Alfo za tretje mesto.

Finale na štiri dobljene tekme naj bi se začel v četrtek.

Zadnji krog:
ALFA - ZM OLIMPIJA 0:6 (0:3, 0:2, 0:1)
Žemva 3., Kralj 6., Mušič 19., Slak 34., Badiura 38., Por 49.

ACRONI JESENICE - VTZ SLAVIJA 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
1.300; Terlikar 50.; Hebar 34., Emeršič 40., Kontrec 43., M. Kumar 44.

Skupina za prvaka:                   
ACRONI JESENICE      12  9 1 2 22 (3)
VTZ SLAVIJA          12  6 3 3 16 (1)
ZM OLIMPIJA          12  6 1 5 15 (2)
ALFA                 12  0 1 11 2 (1)