Finalna serija se bo začela 2. aprila. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Finalna serija se bo začela 2. aprila. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Obveznosti morajo biti poravnane pred začetkom tekem, za naprej pa bodo sodniške stroške pokrivali sproti. Skupščina je potrdila spremenjen sistem in razpored tekmovanja, v katerem bodo nastopili vsi klubi. Termini tekem ostajajo isti, začetek tekmovanja v dveh skupinah je 18. marec, finalne tekme se bodo igrale od 2. do 15. aprila, ko bo na sporedu morebitna sedma tekma za naslov prvaka.

Dve skupini s po štirimi moštvi
Na podlagi uvrstitve v rednem delu tekmovanj Lige Ebel in Slohokej lige članov je na vrhu skupine A Tilia Olimpija, na vrhu skupine B pa HK Acroni Jesenice. V tekmovanju igrajo še Maribor, Triglav, Slavija (v skupini A), v skupini B pa Olimpija, Jesenice Mladi in HDD Bled. MK Bled se je nastopu v tekmovanju odrekel.

Zmagovalca skupin neposredno v finale
V skupinah moštva igrajo po dvokrožnem ligaškem sistemu. Zmaga tekme po 60 minutah prinaša tri točke, zmaga v podaljšku ali po kazenskih strelih dve točki, poraz v podaljšku ali po kazenskih strelih točko in poraz po 60 minutah nič točk. Prvouvrščeni moštvi v skupinah bosta igrali finale za prvo mesto (na štiri zmage), drugouvrščeni moštvi v skupinah pa bosta igrali za tretje mesto (na dve zmagi).

Prvi krog 18. marca
V petek, 18. marca, bodo tekmovanje odprle tekme v Ljubljani (HDD Tilia Olimpija - HK Slavija), Mariboru (HDK Maribor - HK Triglav), na Jesenicah (HK Acroni Jesenice - HDD Bled Jesenice) in v Ljubljani (HK Olimpija - HD Jesenice Mladi).