John Hughes je v letošnji sezoni v sijajni formi. Številni evropski klubi so opazili njegove predstave in ponudb ne bo manjkalo. Vodstvo zmajev bo imelo težko nalogo, da zadrži najboljšega strelca Lige Ebel v Tivoliju. Foto: Gašper Repina
John Hughes je v letošnji sezoni v sijajni formi. Številni evropski klubi so opazili njegove predstave in ponudb ne bo manjkalo. Vodstvo zmajev bo imelo težko nalogo, da zadrži najboljšega strelca Lige Ebel v Tivoliju. Foto: Gašper Repina
Jean Philippe Lamoureux
Jean Philippe Lamoureux zelo niha v formi. Na Jesenicah je prejel zadetek s polovice igrišča, na Dunaju je v zadnji tretjini zaklenil vrata, v Salzburgu pa znova ni imel svojega večera. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matej Hočevar
Matej Hočevar je bil razigran v Salzburgu. Oba njegova gola si je glavni sodnik ogledal na posnetku in ju upravičeno priznal. Foto: Gašper Repina
Pierre Page
Pierre Page se je po ženini hudi bolezni popolnoma spremenil. Zelo je sproščen, pozdravlja se z vsakim novinarjem, hvali nasprotnike ... Foto: MMC RTV SLO
Robert Earl
Robert Earl je bil s tremi zadetki najbolj zaslužen za zmago rdečih bikov. Foto: Gašper Repina

V Salzburgu navijače pritegnejo le derbiji proti KAC-u ali Dunaju in tekme končnice, tokrat pa je bila ledena dvorana v Ljudskem vrtu skoraj popolnoma polna. Prazniki v Avstriji so nedvomno vplivali na odličen obisk, 2.870 gledalcev pa je zares uživalo v napeti tekmi. Domači navijači so bili navdušeni ob zmagi s 7:6, oba trenerja pa zaradi številnih napak precej manj.
Zmaji ne poznajo predaje
Ljubljančani, ki so si z zmagama nad Linzem (2:1 po kazenskih strelih) in na Dunaju (4:5) močno dvignili samozavest, so dosegli kar šest zadetkov, a v obrambi niso bili dovolj zbrani, tudi oba vratarja pa nista imela svojega večera. Vsekakor velja poudariti izjemno moralo ekipe, ki je proti aktualnim prvakom zaostajala že z 1:5 in 4:7, na koncu pa bila celo blizu izenačenja, ki bi bilo glede na prikazano popolnoma zasluženo.
Sodnika Thomas Berneker in Ulrich Erd sta imela ogromno dela, kar trikrat sta morala gledati videoposnetek in v vseh treh primerih sta se pravilno odločila, priznala sta oba zadetka Mateja Hočevarja in tudi gol Roberta Earla za 6:4.
Järvenpää pričakoval novo zmago
Trener zmajev Hannu Järvenpää je v zadnjih osmih dneh doživel vse mogoče. Na Jesenicah je bil popolnoma na tleh, njegov stolček pa se je že močno majal. Proti Linzu je zaživel na novo, na Dunaju je bil že skoraj junak, v Salzburgu pa so se vsi občutki zgodili v 60 minutah. "Igralci so dali maksimum na ledu, to je zelo grenak poraz. Manjka nam nekaj ključnih igralcev, a nočem iskati izgovorov. Zdaj se bo treba pripraviti na petek, pričakujem zmago nad Beljakom. Nisem zadovoljen samo s šestim mestom, naš cilj je vsaj peto mesto, dobiti hočemo čim boljši položaj za drugi del. Ponosen sem na igralce, ki so se dvakrat vrnili," je srečanje ocenil 48-letni strokovnjak.
"Zadnje tri tekme smo igrali proti zares močnim nasprotnikom. Štiri točke so lep izkupiček, vendar pred tekmo v Salzburgu sem imel občutek, da nam bo uspelo dobiti tudi to srečanje. Očitno je, da imamo težave v obrambi. Treba si bo ogledati posnetek te tekme, sedem golov nikakor ne smemo dobiti na naslednjih tekmah. Zaradi tega sem razočaran," je povedal finski strateg, ki je bil vidno potrt po koncu tekme, čeprav so njegovi izbranci prikazali dopadljivo igro, sprožili so kar 43 strelov na vrata Salzburga.
Lamoureux pada v formi, McBride navdušuje
Zapletel se je v daljši pogovor z vratarjem Jean Philippom Lamoureuxom, ki je bil krivec za tretji gol rdečih bikov. Pri strelu Floriana Mühlsteina z leve strani se ni dobro postavil in plošček mu je med nogami ušel v mrežo. V 33. minuti ga je zamenjal Matija Pintarič, ki je bil pri strelih z bližine brez možnosti. Že zdaj je jasno, da je Brock McBride prava okrepitev, v Salzburgu je bil najboljši igralec Olimpije, dosegel je dva gola in eno podajo. V petek bo proti Beljaku zaigral v napadu z bratoma Pance.
Hughes: O kakšni krizi ni bilo govora
Najboljši strelec Lige Ebel John Hughes je dosegel tretji zadetek za zeleno-bele, skupaj je v tej sezoni zbral že 47 točk. "Slabo smo igrali v obrambi. Vratarja sploh nista bila kriva, nismo dobro zapirali njihovih napadalcev. Bolj me moti to, da se je v zadnjem mesecu nenehno govorilo, da smo v krizi. To sploh ni res, vse imamo pod nadzorom, usoda je v naših rokah. Naš cilj je bil preboj med najboljših šest in vseskozi smo na teh mestih. V garderobi vlada pozitivno vzdušje, vsi smo prepričani, da nam bo uspelo. Nas zanimajo še višja mesta. Prehiteti želimo še Sapo, Dunaj in Beljak sta že zdaj za nami," je poudaril Hughes, ki si ga seveda v svojih vrstah želijo videti tudi tekmeci: "Zelo sem zadovoljen, da igram v Ljubljani. Upam, da bom ostal v tem klubu tudi v naslednji sezoni."
Tudi Hočevar v vse boljši strelski formi
Dva zadetka je prispeval tudi Hočevar. "Verjeli smo do konca, tudi po zaostanku z 1:5 se nismo prepustili malodušju, ampak smo verjeli, da nam lahko uspe popoln preobrat. Na koncu nam je malo zmanjkalo. Velika stvar je doseči šest golov v Salzburgu, sploh pa se nam ne sme ponoviti, da bi prejeli sedem golov. Na gostovanjih se zmaguje z nizkim izidom," je strnil vtise 29-letni napadalec.
"Težave imamo, ko stvari začnejo iti v napačno smer, plošček se nesrečno odbije in vse gre navzdol. To je neka verižna rekacija, vse skupaj se potem potencira. V treh težkih tekmah smo osvojili štiri točke, posebej na Dunaju je bila res velika zmaga. Ključne bodo tekme proti neposrednim tekmecem za končnico," je še dodal Hočevar.
Page ne mara tekem med prazniki
Salzburžani so si praktično že zagotovili končnico, zdaj se borijo za drugo mesto z Medveščakom. Junak tekme je bil Robert Earl, ki je dosegel tri gole. "Zame to sploh ni bila posebno dobra tekma. Obrambno smo igrali obupno, nekako nam je uspelo doseči sedem golov, vendar tako ne smemo igrati. Načrtoval sem formo za drugi del sezone, trenutno mi gre odlično, a ključne tekme šele prihajajo," je poudaril 26-letni Američan.
Zelo sproščen je bil Pierre Page, ki se je zapletel v daljši pogovor z novinarji. "Tekme med prazniki so vedno takšne. Že 1. januarja nismo bili osredotočeni na tekmo, tudi 3. januarja še ne. Upam, da bo šestega na Češkem boljše. Tudi v drugih ligah so te praznične tekme vedno težke, poznam primere iz Lige NHL, iz švedske in finske lige. V teh dneh so se dogajala največja presenečenja. Moja glavna naloga bo, da do petka pripravim igralce na tekmo v Znojmu. Zdaj bo lažje, ker bo konec praznikov," je razmišljal kanadski strokovnjak in dodal, da se bodo z Olimpijo kmalu spet pomerili, saj je prepričan, da se bodo Ljubljančani prebili med šesterico najboljših.

Iz Salzburga,